USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині випускатимуть кабельні мережі для спортивних автомобілів?

20 Лютого 2009 09:58
Голова облдержадміністрації Микола Романюк зустрівся із фінансовим директором підприємства «Кромберг енд Шуберт» Карстеном Маєром. Про це 20 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, пан Маєр, разом зі своїм українським колегою, фінансовим директором ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Андрієм Шевчуком прийшли обговорити перспективи розширення існуючих виробничих потужностей заводу, який працює на Волині.
Карстен  Маєр розповів, що компанія нещодавно виграла тендер на виробництво кабельних  мереж для спортивних автомобілів відомого німецького виробника і, у зв’язку з цим, дирекція вирішила розширювати виробничі площі українського заводу.
Разом з тим, у вже збудованих приміщеннях неможливо оптимально розташувати усе необхідне обладнання, тому прийнято рішення про зведення нових. Пан Маєр висловив думку, що такі преспетиви є позитивними для Волині, адже в область надійдуть потужні інвестиції і зявляться нові робочі місця.
Єдиною умовою, яку висувають  представники «Кромберг енд Шуберт», є можливість викупу вже відведеної в користування землі.
Голова облдержадміністрації, перш за все, подякував топ-менеджерам компанії  за організацію роботи, за ставлення до працівників, яких в період кризи не скорочують, а навпаки – шукають шляхи збереження персоналу.
Присутній на зустрічі заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим наголосив, що «кадрова політика заводу є прикладом для багатьох волинських підприємств».
Щодо пропозиції Карстена Маєра, то Микола Романюк запропонував якнайшвидше підготувати листа від дирекції компанії «з орієнтовними цифрами майбутніх інвестицій і робочих місць». «Найближчим часом ми будемо брати участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, тому маємо можливість презентувати там вашу пропозицію, і можливо, одразу позитивно вирішимо питання», – зазначив губернатор.
«Якщо ми аргументовано доведемо Прем’єр-міністру і Кабміну привабливість і корисність проекту, тоді можливо окремим рішенням отримати право на викуп земельної ділянки», – наголосив голова облдержадміністрації.
«Зі свого боку гарантую вам повну підтримку», –  підкреслив він. Представники підприємства погодилися із пропозицією Миколи Романюка. Відповідного листа підготують у найкоротші терміни.
Окрім того, не оминули проблему відшкодування ПДВ. Карстен Маєр поінформував, що у 2008 році заводу не повернули 5,2 мільйона гривень: «Ці кошти ми могли б спрямувати у розвиток та модернізацію виробництва», – сказав він.
З цього приводу пан Раманюк запевнив, що найближчим часом проведе зустріч із головою ДПА України, під час якої підніме і це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus