USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині за 10 місяців вилучено понад 14 кілограмів наркотиків

29 Жовтня 2008 10:20
Оперативники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області впродовж десяти місяців цього року розкрили близько трьохсот злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, – повідомляють 29 жовтня «Волинські Новини».
За інформацією сайту УМВС України у Волинській області, працівниками відділу спільно з оперативними підрозділами Державної прикордонної та митної служб України проводяться спільні заходи. Зокрема, нещодавно на території області проведена міжнародна антинаркотична операція «Канал-2008», упродовж якої ВБНОНівці виявили та припинили діяльність 10 каналів контрабандного постачання наркотичних засобів через територію України.
При цьому з незаконного обігу вилучено близько 14,215 кілограма наркотичних засобів, з них 750 опію, 9,280 кілограма макової соломки, 92 кілограма прекурсорів та 4,180 кілограма марихуани. Всього під час операції порушено 19 кримінальних справ, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. До кримінальної відповідальності за ці злочини притягнуто 5 осіб.
Не припиняють співробітники відділу боротьбу з маковою соломкою. Наразі на території області триває операція «Мак-2008». З початку року правоохоронцями області виявлено більш ніж 168 фактів незаконних посівів снодійного маку та конопель на присадибних ділянках громадян, під час яких знищено 204 795 рослин маку і 111 кущів коноплі. По виявлених фактах порушено кримінальні справи за скоєння 79 злочинів.
Велику увагу працівники ВБНОН приділяють дитячій злочинності. Упродовж  цілого року діє безперервна операція «Генофонд» серед навчальних закладів Волинської області.
Зокрема, у цьому році виявили 7 фактів незаконного обігу наркотиків у навчально-виховних закладах або ж до яких причетні учні чи студенти. У розважальних закладах та місцях масового відпочинку таких же фактів задокументовано 14. Слід зауважити, що цей показник є набагато кращим за попередній рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
антидот Показати IP 29 Жовтня 2008 12:19
А куди потім діваються конфісковані наркотики? Невже всі-всі-всі знищуються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus