USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині забезпечено затвердження 87,9 % місцевих бюджетів

26 Січня 2009 14:57
Голова облдержадміністрації Микола Романюк провів оперативну нараду із керівниками управлінь та структурних підрозділів облдержадміністрації, на якій обговорювали поточні питання соціально-економічного розвитку краю. Про це 26 січня повідомляють «Волинські Новини».
Про ситуацію у бюджетній сфері поінформував начальник головного фінансового управління Ігор Никитюк. За повідомленням прес-служби голови ОДА, чиновник повідомив, що до місцевих бюджетів надійшло 58,4% розрахованого Мінфіном України обсягу власних доходів (недобір 18,4 мільйона гривень) та 28,7% розрахованого на звітну дату обсягу дотації вирівнювання (недобір 53,4 мільйона гривень). Така ситуація обумовлена недонадходженням 51,2 мільйона гривень доходів державного бюджету, за рахунок яких формується дотація вирівнювання (рівень виконання – 43,3%). Обласний бюджет виконано на 88,8%.
Ігор Никитюк наголосив, що за таких обставин усі органи виконавчої влади, у першу чергу податкові, повинні активізувати роботу по мобілізації надходжень до бюджетів усіх рівнів, особливо у частині перерахування у повному обсязі податку з доходів фізичних осіб податковими агентами.
В області за станом на 23 січня забезпечено затвердження 377 місцевих бюджетів, що становить 87,9% від їх загальної кількості. При цьому у 8-ми районах області уже завершено процес затвердження місцевих бюджетів. 
В ОДА наголошують на високому рівні роботи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області щодо формування місцевих бюджетів порівняноз іншими регіонами. Так, за інформацією Мінфіну, станом на п’ятницю в цілому по Україні затверджено лише 37% місцевих бюджетів, в тому числі тільки 14 обласних бюджетів.
Окрім того, обговорено і ситуацію щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Голова облдержадміністрації Микола Романюк повідомив, що це питання – на постійному  контролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus