USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За якими законами на Волині відбудуться вибори, не знають навіть у Кабміні

8 Червня 2015 10:41
У депутатів Верховної Ради на розгляді лежать 4 альтернативні законопроекти, які стосуються місцевих виборів. Що наприймають народні обранці, і чи встигнуть вони змінити законодавство, аби вибори восени відбулися за новими правилами, не знають навіть на урядовому рівні. Принаймні, саме таку думку міністри українського уряду виносять на публіку.

Нагадаємо, 5 червня на Волині з робочим візитом побувала Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко. Головна тема розмови з депутатами облради, головами РДА, головами міських рад стосувалася децентралізації. Власне, нині в Україні триває перший етап об’єднання громад – затвердження перспективних планів. І хоч конкретних строків для об’єднання ніхто не визначав, та сільради поставлені в доволі жорсткі умови: вже у 2016 році об’єднані громади стануть учасниками міжбюджетних відносин на рівні міст обласного підпорядкування, а необ’єднані залишаться в своєму статусі.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ДВІ ПРАВДИ» ГУНЧИКА ПРО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ ВОЛИНІ. ДЕ ІСТИНА?

Натомість восени мають відбуватися місцеві вибори. Яким чином вони мають відбуватися, якщо громади об’єднаються, запитали журналісти у Міністра Ганни Онищенко наприкінці зустрічі. Урядовець відповіла, що вибори і об’єднання громад - це різні процеси.

«На даний момент у парламенті розглядаються 4 альтернативні законопроекти, які передбачатимуть і визначатимуть правила, за якими відбуватимуться місцеві вибори. На чому зупиняться нардепи, я сподіваюся, депутати визначаться до завершення цієї сесії. Бо треба завчасно визначити правила гри. І відповідно до того, який буде закон прийнято, можна буде відповісти на запитання», - зауважила вона, підтвердивши, що досі невідомо, як відбуватимуться осінні вибори до органів місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 8 Червня 2015 10:55
Чому в політику не йдуть нормальні та порядні люди!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus