USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині затримали незаконних мігрантів

17 Листопада 2010 08:14
В міжнародному пункті пропуску «Ягодин-залізнична станція» прикордонники затримали чотирьох громадян – вихідців з Південно-Східної Азії, які намагались незаконно перетнути кордон на потязі сполученням «Київ – Берлін».

Пригода трапилася на минулими вихідними – повідомив 17 листопада начальник прес-служби - прес-секретар начальника Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

Прибули мігранти в Україну через аеропорт «Бориспіль» по своїх дійсних паспортах громадян Союзу М’янми (колишня Бірма) по туристичних візах на 15 діб.

Але насолоджуватись краєвидами нашої країни в плани «туристів» не входило. Невдовзі вони придбали квитки до Берліну, де планували залишитись на постійне проживання.

З їх слів після виїзду із України та в’їзду до Євросоюзу свої паспорта вони планували знищити та відразу просити політичного притулку.

Під час проходження паспортного контролю на прикордонній станції «Ягодин» три з чотирьох громадян Південно-Східної Азії, які перебували в купе, заявили прикордонникам, що паспорта вони згубили, а четвертий в цей час намагався заховати свій документ в неробочому тамбурі вагона – за цим заняттям його і застали інспектори прикордонного контролю.

Абсурдність ситуації полягала й у тому, що горе-туристи вирішили, що вони вже в Польщі та спілкуються з охоронцями кордонів Євросоюзу. На ламаній англійській мові один з них намагався просити політичного притулку для всіх, але розібравшись в тонкощах географії, швидко познаходили «втрачені» паспорти.

Затриманих громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території України та спробу порушення державного кордону України. В подальшому після закінчення дії віз громадяни М’янми зобов’язані добровільно покинути територію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus