USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині затримали викрадачів авто

5 Серпня 2008 14:32
Нещодавно співробітники Управління карного розшуку затримали групу викрадачів авто, які за час свого незаконного промислу викрали близько десяти іномарок. Про це 5 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Співробітники карного розшуку звернули увагу на схожість між собою декількох випадків угонів авто після викрадення «БМВ-530», що належала громадянину Республіки Німеччина. Іномарка зникла наприкінці травня цього року на стоянці біля міжнародного автопереходу «Ягодин» – тієї ночі німець збирався перетнути кордон та виїхати до Польщі.
На місце злочину прибула слідчо-оперативна група, яка опитала свідків злочину, потерпілих, провела огляд місця події та інші оперативно-пошукові заходи для встановлення осіб, що скоїли злочин. За словами очевидців і потерпілих склали фоторобот двох молодих людей.
Згодом вдалося встановити осіб, що підозрювалися у скоєні злочину. З часом, завдяки професійній та оперативній роботі співробітників Управління карного розшуку УМВС України у Волинській області та відділу карного розшуку Любомльського райвідділу міліції, було встановлено місце перебування підозрюваних, вивчено методи їх протиправної діяльності. Також у ході розслідування правоохоронці виявили ще двох осіб, які разом із підозрюваними займалися угонами іномарок.
Коли співробітники карного розшуку зібрали достатньо доказів причетності вже чотирьох підозрюваних до угонів дев’яти іномарок, то трьох злочинців вони затримали за місцем проживання. Лише одному з четвірки вдалося уникнути затримання (того дня він був у відряджені), проте не на довго. Його швидко та вміло затримали в місті Києві, де він мав намір переховуватися від правосуддя.
Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних було виявлено два лі «БМВ», які були викрадені в місті Луцьку і перебували в розшуку, а також три колеса від автомобіля громадянина Німеччини й інші речі, що належали потерпілому. Також було вилучено різноманітні пристрої для зламування автомобільних замків.
Зараз четверо підозрюваних затримані й перебувають в слідчому ізоляторі. На даний час ведеться слідство та проводяться подальші оперативно-розшукові заходи з метою встановлення інших фактів вчинення злочинів та притягнення усіх членів організованої злочинної групи до кримінальної відповідальності.
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, наразі за цим фактом порушено кримінальну справу за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus