USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині змагалися знавці рідної мови

31 Січня 2009 16:26
На Волині  сьогодні, 31 січня, стартував  третій (загальнонаціональний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. О 10.00 він розпочався у Волинському ліцеї-інтернаті, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Участь у конкурсі беруть учні початкової і старшої школи, а також студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. Напередодні пакети із завданнями до Луцька привезли представники Міністерства освіти й науки і Ліги українських меценатів. Відразу після того, як учасники завершили роботу, зошити відправили до Києва для перевірки.
 
До речі, цього року конкурс імені Петра Яцика відбувається вдев’яте. За словами одного з його співзасновників, голови правління Ліги українських меценатів Михайла Слабошпицького, який напередодні прибув на Волинь,  захід стає дедалі цікавішим і змінюється лише на краще.
 
«Стільки творчої енергії. Проводили конкурс, то діти самі придумали і руки, і свічечку (емблему конкурсу – «ВН»). Ми, організатори, не були такі розумні й винахідливі, щоб це передбачити. Не було оцих ритуалів урочистих. Ніякі меценати, ані міністерство не могли б зробити, якби не було оцього руху з низів. Ми кажем: «Діти, ви бачите, що українська мова потоптана. Але дивіться, вона звучить на всіх паралелях і меридіанах, де є українці. Це таки світова мова, тому воно виростає і набирає енергії», – розповів він.
 
Конкурс з української мови імені Петра Яцика має статус Міжнародного і торік відбувався у 27-ми державах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus