USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині зростає кількість дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та неповносправних

1 Червня 2009 18:11
Прослідковуючи динаміку появи на Волині дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та неповносправних, можна прийти до висновку, що вона не зменшується, а навпаки – збільшується. По це йшлося під час прес-конференції «Права дитини в Україні: декларації та реальність», – інформує 1 червня репортер «Волинських Новин».
 
На Волині діє 11 закладів інтернатного типу, включаючи школи-інтернати, спеціальні школи, реабілітаційні центри для дітей, – розповів голова ВОО Національного форуму профспілок України Роман Дубовик. У Волинській області станом на 1 січня 2007 року на обліку зареєстровано 1798 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 1 квітня 2009 року таких дітей в області на обліку уже було 1854, із них 506 дітей – біологічних сиріт.
 
«Сирітство у нас сьогодні на 75% – соціальне, яке виростає з неблагополучних сімей, дитячої бездоглядності», – сказала начальник служби у справах дітей Волинської ОДА Алла Онищук. Проте, як розповіла пані Онищук, «за рік дітей менше осиротіло, аніж пішло у сім’ї, що є позитивною тенденцією».
 
За словами заступника директора з навчально-корекційної роботи Рожищенського навчально-реабілітаційного центру для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату Тамари Сітовської, «на Волині йде тенденція до збільшення неповносправних дітей із вадами психічного розвитку, аутизмом». 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Данилюк Показати IP 28 Жовтня 2009 23:50
Алкоголь (а точніше алкогольна мафія) продовжує свою вбивчу роботу. Майже всі діти-сироти це продукт випуску таких заводів як "Земан".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus