USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині звільнили митника

16 Грудня 2010 16:16
Працівника Ягодинської митниці звільнили з роботи за «липовий» лікарняний листок, який йому видали у Шацькій районній лікарні. Митник вирішив відсудити свою посаду, але програв.

Про це під час засідання колегії обласного управління охорони здоров’я 16 грудня розповіла головний позаштатний спеціаліст з експертизи тимчасової непрацездатності Людмила Ларіна.

За словами чиновниці, цьогоріч управління зіткнулось з проблемою видачі лікарняних листків працівникам Ягодинської митниці, яке не завжди здійснювалось відповідно до встановлених норм.

Протягом нинішнього року, розповіла вона, там провели багато перевірок щодо підстав видачі лікарняних листів. Ініціатором перевірок виступило ж саме керівництво митниці. Останній випадок, з яким зіткнулось управління охорони здоров’я, на думку Ларіної, є показовим для усієї області. Стосується він Шацької центральної районної лікарні.

«Митник звертається до хірурга Шацької поліклініки з тим, що підвернув ногу. Хірург проводить обстеження, ставить діагноз «розрив зв’язок навколоступневого суглобу», накладає гіпс, призначає лікування, видає лікарняний листок на п’ять днів. На прийом через п’ять днів цей митник не з’являється, а приходить його батько, який є відомою людиною в Шацьку. Батько розповідає, що син поїхав на приватну консультацію до Львова і просить продовжити своєму сину лікарняний. І лікар без особистого огляду хворого продовжує цей лікарняний листок. Приходить ще п’ять днів, а митник знову не з’являється. Знову приходить батько і просить продовжить лікарняний листок ще, мовляв син відпочиває і проходить процедури у санаторії «Лісова пісня». Ще через п’ять днів приходить сам хворий», – описує ситуацію Ларіна.

Чиновниця розповіла, що медики не помітили б хитрощів травмованого, якби не тривале спостереження самої митниці за своїм нечесним працівником.

«Як виявилось, цей митник відпочивав собі у Туреччині. За таку поведінку його звільнили з роботи. Але він, навіть знаючи, що лікарняний листок виданий не по всіх правилах, йде з цим лікарняним в суд і судиться з митницею, мовляв там його звільнили неправильно. В результаті ми отримали ухвалу суду, що незаконно видаємо лікарняні листи», – розповіла Ларіна.

Відтак вона закликала колег-медиків ретельніше ставитись до видачі лікарняних листків – не продовжувати їх без особистого огляду хворого, або ж не боятись заповнювати графу про порушення режиму лікарняного.

«Грядуть скорочення, тому функція лікарняного листка зростає. Він починає фігурувати у судових процесах. Треба ретельніше до цього ставитись, щоб попередити випадки необґрунтованої видачі листків», – зазначила вона.

Навести порядок з видачею лікарняних попросив і начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

«Кожен вирішує свої проблеми, а вони потім вилазять боком. І крайнім є медичний працівник», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ваня Показати IP 16 Грудня 2010 16:32
Отут то давн пора навести порядок.Бпчить це і управління охорони, і головні лікарі, але на все закривають очі.Ідуть люди на лікарняні, скільки хочуть, аби грошенята всунув лікарю в лапу.Особливо ці лікарняні гарно йдуть в бюджетних організаціях, там одна людина ходить на рік по 6 місяці на лікарняне і все проходить.Але на заврдах і в приватних структурах така липа не проходить, бо за три рази лікарняного такого горе працівника просто звільнять з роботи. Це ще пів біди. Бідкаються чиновники, що вже більше пенсіонерів, ніж працюючих. Звичайно, що так. Хто коли перевіряв,як групи видають за гроші. Цілком здорові люди по 40 і навіть по 27 років сидять на групах. А тим часом самі за кордоном гроші заробляють.Це сотні тисяч липових пенсіонерів і ніхто не візьме їх за зад і не посадить, бо вся звязані однєю цепочкою
Лучанка Показати IP 16 Грудня 2010 17:46
Що лікарняний, скільком чиновникам Ви групи "зробили2 і вони спокійно на пенсії сидять, здорові, як бики. Наприклад, Семенюк Тетяні Миколаївні, екс-депутату, екс -начальнику комунального господарства міста, тепер засудженій з взятку. Пані Тетяна сама мені особисто розповідала в липні 2010 року про те, що її щастя, що встигла "групу зробити", тож звільнення її не трубувало, пішла на пенсію. Перегляньте справу Семенюк!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus