USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині переселенці незаконно отримали допомоги на 1,6 мільйона

27 Січня 2017 20:58
Фінансовий аудит соціальної допомоги для тимчасово переміщених осіб у 2016-му році показав порушення, які стосувалися неправомірної виплати адресної допомоги, яка, подекуди, сягали десятків тисяч гривень.

Про це йшлося під час колегії облдержадміністрації 27-го січня.

«Порушення виявили під час надання адресної допомоги для тимчасово переміщених осіб на оплату комунальних послуг, на виплату субсидій в управліннях соцзахисту. Ці порушення призвели до втрат на загальну суму понад 1,6 мільйона гривень. Зокрема, це сталося через те, що переміщені особи давали недостовірну інформацію про наявність власного житла чи значного депозита в банку», - відзвітував заступник начальника Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віктор Гальчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ЗВІЛЬНИЛИ ПОЛОВИНУ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ

Також він навів приклад, коли громадянка, маючи донецьку прописку, оформила статус внутрішньо переміщеної особи та отримала адресну допомогу в сумі 14 тисяч гривень. Втім, як виявилося, що ця пані постійно проживає на території області з 2009-го року й працює в медзакладі.

Інший випадок, коли жінка мала в банку депозит, який у більше ніж 10 разів перевищував прожитковий мінімум, але претендувала на соціальну допомогу й, приховавши особисті дані, отримала одноразову виплату на суму більше 25 тисяч гривень.

Матеріали справи передали правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Жора М.В. Показати IP 27 Січня 2017 21:02
Для того і щука в воді , щоб карась не дрімав ....
Вася Показати IP 28 Січня 2017 08:22
Я так i не зрозумiв- то одiяло корнате чи ноги довгi ??!
Зірочка Показати IP 28 Січня 2017 17:15
А перевірити не можна було?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus