USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з’являться наставники для безробітних?

8 Вересня 2009 16:36
Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук озвучила ідею про створення проекту «Наставник – стажер». Планується, що цей проект стане дієвою допомогою для волинських безробітних. Про це 8 вересня йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради із питань соціального захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пані Кучмук, котра доповідала про стан виконання Територіальної програми зайнятості населення на 2008-2009 роки, у своєму виступі зосередила увагу на формуванні нової програми на наступні роки, а тому і розповіла про проект «Наставник – стажер». Щодо останньої, то працівники центру зайнятості знайдуть професіоналів, яких цінує роботодавець, наприклад, працівників пенсійного віку, котрі б змогли передати свої знання, вміння та навички у цій сфері набагато молодшим безробітнім.  
 
Особливу увагу пані Кучмук звернула і на працевлаштування випускників. Цьогоріч до центру зайнятості звернулося 1058 випускників шкіл, ПТУ та вишів, із них 233 – працевлаштовані. Вона вбачає проблему й у тому, що абітурієнти іноді подають документи на вступ до 10-20 вузів і, наприклад, добре, якщо на спеціальності гуманітарного профілю, а не прагнуть одночасно стати і медиками, й інженерами, і юристами, тобто діють за принципом «десь пройду». Проте пані Кучмук наголошує, що із вищою освітою простіше працевлаштуватися. Також випускників потрібно навчити працювати, – вважає директор центру зайнятості.
 
Нарікає пані Кучмук на зменшення кількості вакансій, котрі пропонує роботодавець. Так, минулоріч на Волині було 5 тисяч вакансій, нині – лише 1800-1900. Також сучасний роботодавець не дає високої заробітної платні, проте прагне від безробітного знання іноземних мов чи керування технологічним обладнанням.
 
Серед проблем волинського працевлаштування – і засилля пенсіонерів. За спеціальним дослідженням, яке провів центр зайнятості, серед волинських працюючих  опинилося 20 тисяч 30 пенсіонерів, причому значній частині із них «перевалило» за 70 років. Таких найбільше у сферах освіти та охорони здоров’я. І йти на пенсію вони не квапляться, тим паче, що у цьому не зацікавлений й роботодавець. Також пані Кучмук зауважила, що лише 20 професій зі списку вакансій будуть найпопулярнішими у найближчі роки. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus