USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині з’явились нові ліси

25 Березня 2010 12:09
На Волині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» - перші 2 гектари нових лісів висадили у Ново-Червищанському лісництві ДП «Маневицьке ЛГ».

Його очолює Віталій Пащук - торішній переможець обласного змагання на приз Героя Соціалістичної праці лісничого Присяжного. У 2009 році Ново-Червищанське лісництво під його керівництвом створило лісових культур на зрубах у державному лісовому фонді на площі 30,3 гектара. Ще на площі 15,6 гектара зрубів було забезпечено лісовідновлення природним шляхом.

І хоч цьогоріч умови схожі до бойових – подекуди підмерзлий грунт, низькі ґрунтові води – перші тисячі саджанців сосни і берези вже облюбовують корінням поліські грунти.

«Акцією керують майстри лісу Олександр Балашук та Олександр Шпанчук. А садять ліс підприємці, яких посадковим матеріалом забезпечує лісництво, – розповідає прес-секретар ДП «Маневицьке ЛГ» Валентина Мінаєва. – Досі заліснення стримувала холодна погода. Але, схоже, весна прийшла і в наш край».

Лісопосадки почалися: цієї весни буде висаджено саджанців і сіянців на площі 139 гектарів, в основному на лісосіках. Також з’явиться 29,6 гектара новолісся. Для них вже підготовлено 90 процентів площ.

У Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» візьмуть участь всі дев’ять лісництв держлісгоспу. За традицією, разом із лісівниками саджанці сосни, берези, дуба садитимуть школярі, педагоги, журналісти, народні депутати районної і сільських рад, держслужбовці.

Довідково:

ДП «Маневицьке лісове господарство» – одне з найпередовіших у Волинській області.

Створене у 1939 році на базі Троянівського і Чарторийського надлісництв з колишніх державних, селянських та акціонерних лісів Польщі. Воно спромоглося за роки свого існування створити понад два десятки тисяч гектарів лісових культур. Це становить 46 % вкритих лісом земель лісгоспу.

Зараз його очолює Зіновій Колісник. У підпорядкуванні ДП «Маневицьке ЛГ» знаходяться Вовчецьке, Галузійське, Маневицьке, Оконське, Соф’янівське, Чарторийське, Черевахівське, Карасинське, Новочервищанське лісництва. Є лісопункт, нижній склад, консервний цех, торговий комплекс.

Це одне з небагатьох лісогосподарських держпідприємств, що пройшло сертифікацію за умовами Лісової Опікунської Ради. Його продукцію знають у багатьох куточках світу.

Саджанці сосни і берези прописалися у 1 кварталі 13 виділу та 20 кварталі 5 виділу. Звідси вони виглядатимуть нові ще ненароджені покоління, адже до часу стиглості їм рости і рости.

Скористатися плодами новолісся зможуть відповідно тільки через вісімдесят і шістдесят років. Але вже в найближчі два-три роки їх почнуть освоювати мурахи, птахи, звірина, червонокнижні лісові зела, - інформує прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
володимирянин Показати IP 25 Березня 2010 12:33
"на приз Героя Соціалістичної праці" - панове, це на Вас так Янукович-президент діє?
ірина Показати IP 27 Березня 2010 09:48
як долучитися до акції?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus