USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині з’явилися «аптечні наркомани»

3 Грудня 2010 15:55
На Волині зростає немедичне вживання ліків, які містять наркотичні компоненти, що призвело до появи так званих «аптечних наркоманів».

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко 3 грудня на розширеній нараді з проблеми наркотиків, - інформують в прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Так, за інформацією начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС у Волинській області Василя Коваля міліція викрила факт поширення наркотичних засобів в лікарняній аптеці в Ківерцях. Тут працівники атеки, роти яких уже порушили кримінальну справу, без рецептів збували сильнодіючі засоби.

А в Луцьку викрили зловмисників, які підробляли рецепти на наркотичні засоби за допомогою комп’ютерної техніки.

Всього ж цього року, за словами Коваля, з незаконного обігу правоохоронці вилучили майже центнер прекурсорів, - пише ВІП.

За словами Башкаленка актуальною зараз є також проблема побутової наркоманії, низька ефективність охорони посівів наркомістких рослин, що призводить до їх використання на шкоду здоров’ю людей.

Довідково:

Прекурсори (лат. praecursor - попередник) - хімічна речовина, вихідний компонент або учасник проміжних реакцій при синтезі якої-небудь речовини. Вживається як правило для позначення речовин, так чи інакше пов'язаних з виробництвом наркотичних, сильнодіючих або вибухових речовин. Тому коректніше було б казати "прекурсори наркотичних засобів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марчик Показати IP 6 Грудня 2010 08:52
А куди раніше дивилися?Як було так і залишилося все!Роздувають,показують,ніби вони щось роблять!Закони передивитьсяМОЗУкраїни!Вони ж недосконалі,а потім працюйте,розкривайте "злочинність"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus