USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Завокзальному ринку – цілодобове чергування підприємців

20 Листопада 2008 18:20
Підприємець Людмила Гончарук в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповіла про подробиці конфлікту навколо Завокзального ринку в Луцьку. Про це 20 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповіла пані Гончарук, конфлікт відбувся навколо торгового ряду між вулицями Карпенка-Карого і Кравчука.  За припущенням підприємців, які орендують площі на цій території, приватна фірма «Скорпіон-Сервіс», очолювана Василем Токарським, вирішила добудувати торговий центр «Ювант».
Ввечері 16 листопада одна з луцьких будівельних структур за домовленістю з паном Токарським розпочала демонтаж даху над торговим рядом, що прилягає до «Юванту». За словами представниці підприємців, Василь Токарський стверджує, що його фірмі надано цю земельну ділянку в оренду строком на 25 років. Проте підприємців обурює, що не було представлено будь-яких документів, а також те, що про початок будівельних робіт не повідомили.
За словами Людмили Гончарук, ходять чутки, що у майбутньому торговому центрі за 1 квадратний метр площі прийдеться заплатити 5 тисяч доларів. Проте платити 100 тисяч доларів задля того, щоб мати торгове місце площею 20 квадратних метрів, підприємці не готові. За їх словами, таких коштів у них немає.
«Люди Токарського зняли кабелі електропостачання на торговому ряді», - розповіла пані Гончарук. Крім того, з 15 листопада ряд не охороняється охоронцями «Скорпіон-Сервіс». Тому власники торгових точок організували цілодобове чергування на конфліктній території.
Нещодавнім рішенням Луцької міськради підприємці наразі задоволені. Проте вони сьогодні подали документи до суду та прокуратури для вирішення ситуації навколо конфлікту.
Довідково:
Всього у «конфліктному» торговому ряді – 70 магазинів.
Під час сесії Луцької міськради 27 депутатів висловилися за перевірку законності надання оренди на будівництво ПФ «Скорпіон-Сервіс». Також прийнято рішення подати клопотання до прокуратури щодо законності оренди та дозволу на будівництво торгового комплексу ПФ «Скорпіон-Сервіс» на Завокзальному ринку.
А на відео зафіксовано, як розвивалися події ввечері 16 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Рома Показати IP 21 Листопада 2008 09:31
я б на місці Токарського з цим [вирізано - цензура] взагалі не розмовляв, і нікому з підприємців які там орендують магазини не дав би права ні оренди ні купівлі місць в добудові.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 12:16
90% юванта - пришли з клєтки і з тих самих місць. не дати їм права оренди чи купівлі - не заробити собі. скоро того базару взагалі не буде, залишаться самі торгові центри....
Коля Показати IP 21 Листопада 2008 12:36
Василий Васильевич я Вас очень прошу выкупить этот базар полностью и построить на его месте нормальный Европейский Супер-мега-гипер маркет (называйте как хотите). Все кричат: "Идём в Европу". Какая в (цензура) Европа если ходить за покупками поуши в ... Я хочу видеть свой город чистым и опрятным. P.S. Я бы ещё 75% центрального рынка снёс. Там вообще срах что твориться. Исторический центр Луцка, а там извините за выражение 3,14здец.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 13:48
вся причина скандалам - висока ціна за магазини яку в свій час заплатили підприємці... не були б у нас європейські ціни при українських зарплатах - не було б такого крику
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 14:24
Винищують людей як 75 років тому корупціонери й золдії не з Українського народу.
саня Показати IP 21 Листопада 2008 20:55
коля ти последний лошара
Анонім Показати IP 22 Листопада 2008 02:31
Коля Я підтримую твоє бачення старого ринку. Вважаю що там не 75% а усі 100% зносити. Якщо не можуть як нормальні люди торгувати і після себе срач не залишати то ВОН звідти. Там взагалі історична спадщина і місце куди приїздять туристи. Травичкою засіяти там усе. Доріжку до замку прокласти. Воду почистити. І буде чудове місце де люди будуть відпочивати а не на срач дивитися. Є магазини. нема чого по базарах лазити як бомжі задрипані. Ми ж не в СРСР. Поважаймо себе і свою країну хоч трошки!
Анонім Марина Показати IP 22 Листопада 2008 07:46
Абсолютно согласна с Колей,базары в прошлом, не терплю ходить на рынок и не хожу уже давно- предпочитаю магазины. В моем лице базарники потеряли покупателя и мои подруги тоже плюются и не ходят по грязному вонючему базару, где продавцы вечно пьяные. Нигде в Европе я не видела такой грязи и села забитого...
Андрій Калахан Показати IP 22 Листопада 2008 21:30
Торговий центр можливо і треба. Але де наші підприємці візьмуть по півмільйона гривень, щоб мати точку в торговому центрі?
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 21:37
рома шестерка токарского!!!!!
Рома Показати IP 28 Листопада 2008 10:39
їм не обовязково брати по півмільйона гривень на магазин, вони їх можуть взяти в оренду за 50$ за квадрат якщо не помиляюсь, а купити там магазин думаю коштувало б не менше мільйона... 2 Анонім. а ти напевно один з тих дурнів що під ескаватор лягали... нуну успіхів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus