USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Набрали чинності нові правила повірки лічильників

14 Січня 2016 17:48
В Україні набрали чинності нові правила повірки лічильників. Що це означає для споживачів - про це та інше читайте в матеріалі ТСН.

Повірку та ремонт лічильників на газ, воду, електроенергію та тепло відтепер мають проводити за свій рахунок не споживачі, а надавачі комунальних послуг. Вони тепер відповідають за своєчасність повірки, стежать за термінами проведення, мають письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки. Про це йдеться в законі "Про метрологію та метрологічну діяльність", який набрав чинності 1 січня 2016 року.

"Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб'єктів господарювання, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки ... покладається на суб'єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання", – ідеться в законі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
закон Показати IP 14 Січня 2016 18:03
Америка ! і голі баби , за завдані незруносі на весь час перевірки внесені в тарифну вартість .
Василь Показати IP 14 Січня 2016 23:36
Тобто на скільки мають тепер піднятися тарифи?
Антимонопольний комі Показати IP 15 Січня 2016 10:24
Вартість повірки приладів обліку електричної енергії та газу уже включено до вартості товару. Повірка приладів обліку гарячої води також уже включено до тарифів Луцьктепло, Нововолинськтеплокомуненерго, В-Втепло та Ковельтепло. Вартість такої повірки не включено Нацкомісією лише до послуг з централізованого водопостачання.
Лучанка Показати IP 15 Січня 2016 11:19
То,якщо мене повідомив "Водоканал", що я повинна зняти і привезти до кінця цього місяця лічильник на повірку, то мені не потрібно цього робити, а ждати,коли вони самі прийдуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus