USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

НАБУ готується завести справу на Онищенка через відсутність декларації

23 Жовтня 2017 20:16
Національне антикорупційне бюро надіслало інформацію про відсутність декларації депутата-втікача Олександра Онищенка до НАЗК.

Про це повідомляє бюро на звернення проекту "Марлін".

"В ході досудового розслідування детективами НАБУ направлено відповідні матеріали на адресу НАЗК щодо неподання Онищенко О.Р. щорічної декларації за 2016 рік. В подальшому Національним бюро на запит НАЗК направлені додаткові матеріали", - зазначають в антикорупційному бюро.

Вже після аналізу НАЗК в бюро приймуть рішення про внесення факту неподання декларації Онищенком до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як відомо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням" у грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок. Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

16 жовтня Онищенко заявив, що отримав політичний притулок ще у квітні, втім країну не зазначив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 23 Жовтня 2017 22:35
Знаєте люди декларацію перевірити може патрульний інспектор. НАБУ це слідчо оперативний орган якому такі дії є повний НУЛЬ. Їх зарплата 25тисяч і дальше. Їх заходи повинні відповідати рівню слідака і опера. Не вміють робити хай визнають свою бездарність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus