USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

НАБУ не відпустило Насірова «на лікування» до США

30 Травня 2017 21:04
Детективи Національного антикорупційного бюро України відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову у наданні дозволу на виїзд за межі України. Таке рішення ухвалено 30 травня за результатами розгляду клопотання підозрюваного, повідомляє прес-служба НАБУ.

Роман Насіров усно підтвердив керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, що надав слідству документи, які підтверджують нагальну необхідність виїзду на лікування до США.

Це вже друге звернення голови ДФС. Вперше до детективів Бюро Насіров клопотав у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України по дзюдо у Варшаві. 25 травня до НАБУ надійшло клопотання щодо надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування».

Як відомо, детективи НАБУ на початку березня 2017 року затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Слідство наголошує, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

7 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як його рідні внесли заставу.

Нагадаємо, раніше Онищенко заявляв про компромат на президента Петра Порошенка, зазначивши, що передав всі матеріали на президента до США. Онищенко звинувачує Порошенка в корупції, тіньових схемах, відкатах, «приватизації» Верховної Ради, заявляючи, що цілий рік таємно записував свої бесіди з Порошенком на годинник з диктофоном.

Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США. Однак адміністрація президента заяви щодо «компромату» на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 30 Травня 2017 22:03
Може, хай в Сидора пролікується - і в Україні і СБУ майже через дорогу?
ВОВК Показати IP 30 Травня 2017 22:09
От нещастя! Треба організувати пікет на підтримку пана НАСІРОВА а то ще помре чого доброго!
777-му Показати IP 30 Травня 2017 23:11
Багато честі. Відправити до районної лікарні
777 до 777-му Показати IP 31 Травня 2017 07:23
Біля районної - психлікарня. Якщо через паркан перескочить - всьо пропало. Звідти будьдозером не витягнеш ( почнуться "качелі" осудний/неосудний, "в'язень сумління"). Ні - тільки до Сидора - СБУ через дорогу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus