USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

НАБУ підозрює екснардепа від БПП у заволодінні 20 млн грн Укрзалізниці

3 Жовтня 2019 18:31
2 жовтня детективи НАБУ повідомили трьом особам про підозру у завданні 20 млн грн збитків держпідприємства Укрзалізничпостач (філія Укрзалізниці – ред.) та замаху на заволодіння ще 44 млн грн цього ж ДП.

Про це повідомляється на сайті НАБУ, передає Новое время.

Про підозру повідомили екснардепу, його фінансовому раднику та колишньому позаштатному раднику глави Адміністрації Президента України в 2015 – 2016 роках. Місцезнаходження двох останніх осіб не встановлено. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Всього в справі, яку НАБУ розслідує з 2015 року, фігурує 10 осіб.

За версією слідства, у 2015 році приватний підприємець звернувся до народного депутата з проханням у сприянні в організації схеми постачання метизної продукції на Укрзалізницю за вдвічі завищеними цінами.

«Нардеп погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв’язками. У цей же час його помічник також долучається до вчинення злочину, – виконує доручення нардепа щодо фінансів та консультує інших учасників схеми. Народний обранець також звернувся до експозаштатного радника Глави Адміністрації Президента України, аби він здійснив вплив на службових осіб ДП Укрзалізничпостач. Службовці ДП мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за домовленістю, службові особи «УЗ» допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові», – розповіли в НАБУ.

Інтерфакс-Україна пише, що в справі фігурує екснардеп від Блоку Петра Порошенка Валерій Іщенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
патріот Показати IP 3 Жовтня 2019 19:48
Підозрюють, підозрюють... коли вже садити будуть, вже зима на носі! Дограються, що ті "підозрювані" новий майдан профінансують (грошей добряче накрали) і будуть країну роздирати далі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus