USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

НАБУ викрило злочинну схему на Волинській митниці: 10 підозрюваних

9 Листопада 2023 11:05
8 листопада 2023 року НАБУ і САП викрили та припинили діяльність злочинної організації, члени якої забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого чорного та сірого імпорту в зоні діяльності Волинської митниці, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

Про це інформує Національне антикорупційне бюро України.

Як встановило слідство, за період вчинення злочину його учасники під керівництвом колишнього працівника правоохоронних органів у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів (мобільних телефонів, комп’ютерної техніки, одягу відомих виробників тощо) через міжнародний пункт пропуску «Ягодин».
Схема полягала у маскуванні імпортованих цінних товарів так званими товарами прикриття зі значно меншою вартістю. Службові особи Волинської митниці забезпечували митне оформлення товарів без належного здійснення митних формальностей, складали підроблені акти про проведення митних оглядів, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію та умисно не вчиняли дій щодо припинення злочинної схеми.
Про підозру повідомили десятьом особам, дії яких кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 2, 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Йдеться про п’ятьох службових осіб Волинської митниці та п’ятьох фізичних осіб.
Організатора злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Викриттю злочинної схеми та ефективності розслідування НАБУ і САП сприяла конструктивна співпраця з Центральним антикорупційним бюро Республіки Польща.

Наразі розглядають питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають, НАБУ і САП встановлюють інших можливих учасників злочинної організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 9 Листопада 2023 12:39
І нічого їм не буде,знімуть касу і все!
додік Показати IP 9 Листопада 2023 16:39
Смішно. Уся митниця ОЗУ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus