USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВАКС заарештував депутата Волинської облради, якого зловили на хабарі

15 Вересня 2023 10:38
Вищий антикорупційний суд узяв під варту депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника з альтернативою 900 тисяч гривень застави. НАБУ і САП підозрюють його у зловживанні впливом.

Таке рішення 15 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє Слово і діло.

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати депутата Кошельника з альтернативою 1,047 мільйона гривень застави. Прокурор зачитав низку протоколів прослуховування фігуранта, на яких зафіксовано розмови між ним та заявником у справі. Зокрема депутат Волинської облради пообіцяв допомогти з перемогою в аукціоні на купівлю земельної ділянки у Володимир.

Як стверджувала сторона слідства, підозрюваний просив заявника не говорити нічого меру Володимира Ігорю Пальонці про «гроші», тобто неправомірну вигоду. На самого мера депутат нібито застосував вплив. Кошельник отримав кошти двома траншами: 10 тисяч доларів, а потім решту в 25 тисяч доларів.

Після отримання коштів він намагався приховати їх походження й відправив свого сина в обмінник, де той спочатку перевірив справжність купюр, а потім обміняв долари на євро. Кошти вилучили детективи НАБУ, а самого депутата одразу затримали.

«Клопотання старшого детектива НАБУ задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Кошельника Валентина Івановича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк тримання від вартою до 10 листопада 2023 року», – оголосив суддя.

Одночасно підозрюваному депутату визначили альтернативу у вигляді 900 тисяч гривень застави. У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Волинської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради. Йому інкримінували одержання неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв посприяти громадянину в придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів. Пізніше депутату повідомили про підозру у зловживанні впливом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus