USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Газова схема: НАБУ завершило розслідування щодо матері Онищенка

31 Серпня 2019 15:08
Правоохоронці завершили розслідування за підозрою матері ексдепутата-втікача Олександра Онищенка Інеси Кадирової у «газових схемах». Її підозрюють у розкраданні коштів під час видобування і продажу газу за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням».

30 серпня підозрюваній та її захисникам відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду, повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що підозрювана є родичкою екснародного депутата України, якого НАБУ та САП обвинувачують в організації згаданої «газової схеми». Від серпня 2016 року вона перебувала у міжнародному розшуку. 25 липня 2019 року цю особу затримали працівники ДП України в аеропорту «Бориспіль».

Зазначимо, що 25 липня в «Борисполі» затримали матір екснардепа Онищенка.

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм усім повідомили про підозру. Під час розслідування заарештували €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на загальну суму 315 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 31 Серпня 2019 18:02
І на цьому все закінчиться! Найгуманніший суд у світі виправдає усіх причетних до махінацій і винесе рішення про компенсацію державою моральноі та матеріальноі шкоди *потерпілим*!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus