USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Набув чинності закон про державну мову: з 16 липня політична агітація має бути україномовною

16 Липня 2019 08:14
У вівторок, 16 липня, набув чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». З огляду на позачергові парламентські вибори, що відбудуться 21 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує: чинними стали й ті положення закону, які стосуються політичної агітації. Відтепер вона повинна бути україномовною, передає 24 канал.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на своєму офіційному сайті звернула увагу ну статтю 18 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

У цій статті зазначено:

«Матеріали передвиборної агітації в усіх її форматах (телебачення, радіо, зовнішня реклама, листівки і газети, інтернет-реклама), повинні бути українською мовою».

Звісно, для реалізації прав національних меншин та корінних народів законодавство передбачає, що в окремих населених пунктах україномовну політичну рекламу можна дублювати мовами меншин.

Національна рада звернулася до телерадіоорганізацій, які мають ліцензію на мовлення, і нагадала, що вони «зобов’язані дотримуватися законодавства України щодо мови передвиборної агітації під час кампанії з позачергових виборів народних депутатів України, що відбудуться 21 липня 2019 року».

Що саме загалом передбачає закон про українську мову, дивіться в інфографіці:
Закон про забезпечення функціонування української мови як державної Верховна Рада України ухвалила 25 квітня 2019 року. 15 травня документ підписав п’ятий президент України Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 16 Липня 2019 09:16
Читаючи про нововведення в освіті, коли без знання англійської не можна буде потрапити у вищі навчальні заклади, роблю висновок, що другою державною мовою в Україні негласно визнана англійська...Тобто стаємо повноцінною колонією США
777 до Лучанка Показати IP 16 Липня 2019 10:18
Да мы и без мовы уже давно у них в лакеях. писал Гоголь еще про это. только кто ж его читал....
ясное до Лучанка Показати IP 16 Липня 2019 18:16
дело! только русский! потому что им разговаривал ленин! а в россии вы не*колония*?
Василь Показати IP 16 Липня 2019 09:16
Невже тепер концерти "95 кварталу" будуть українською? Це ж не приватне спілкування, а публічний простір!
Лучанин Показати IP 16 Липня 2019 12:46
Чим з більшою кількістю мов стикається людина, тим краще працює її мозок і краще розвиваються когнітивні здібності. Це доведено спостереженнями. Тільки людей дратують такими законами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus