USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волинська «Солідарність» саботує новий закон про держслужбу

11 Травня 2016 15:42
Представники президентської політичної сили Блок Петра Порошенка «Солідарність» на чолі з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком відмовляються виконувати вимоги нововведеного Закону України «Про державну службу», який забороняє особі поєднувати посаду держслужбовця зі статусом депутата. Члени БПП, своєю чергою, саботують цю вимогу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 11 травня.

Як зазначив депутат Володимир Кучер, Володимир Гунчик та члени політичної сили Блок Петра Порошенка проігнорували нововведений Закон України «Про державну службу», який діє з 1 травня. Відтак, відповідно нього, вищим держслужбовцям заборонено поєднувати держслужбу з виконанням обов'язків депутата місцевої ради.

Зі слів Кучера, грубе ігнорування закону дозволили собі лише члени політичної сили БПП, які є депутатами облради: голова ВОДА Володимир Гунчик, голова Ковельської РДА Віктор Козак, голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук, голова Любешівської РДА Олег Кух.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГУНЧИКА НЕ ПОЗБАВЛЯТЬ НІ ПОСАДИ, НІ МАНДАТА. РОЗ’ЯСНЕННЯ

Також депутата Кучера обурив той факт, що Гунчик висловлював свою суб’єктивну думку, коментуючи цей закон.

«Він вважає, що цей закон не для нього писаний», - заявив Кучер.

Відтак, члени профільної комісії підтримали колегу, тому правомірність знаходження на посаді губернатора та його співпартійців обговорюватимуть під час чергової сесії облради.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нова редакція закону про державну службу набула чинності в неділю, 1 травня. Закон забороняє вищим держслужбовцям членство в партіях, а всім держслужбовцям - обіймати посаду в керівництві партій і брати участь у передвиборній агітації. Серед іншого, вищим держслужбовцям заборонено поєднувати держслужбу з виконанням обов'язків депутата місцевої ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
саша Показати IP 11 Травня 2016 15:46
кучер гроші за вибори людям поплати а тоді рота розкривай
Анонім до саша Показати IP 11 Травня 2016 19:57
Поплатить-поплатить... Як Гунчик працівникам автозаводу...
Рада Показати IP 11 Травня 2016 18:39
Кучер в облраді порожнє місце. Якщо всі інші депутати представляють своїх виборців( партію, округ),то від імені кого виступає він? По округу не йшов, з партії Ляшко вигнав,-хто він такий? Самозванець??! Його голос звучить в раді озвучуючи виключно ОСОБИСТУ думку однієї людини!
777 до Рада Показати IP 11 Травня 2016 19:40
може кучер ніхто ,але закон порушує гунчик і Ко
Спостерігач Показати IP 11 Травня 2016 19:44
Це не депутати, а купка ла*на. А Гунчик правий.
службовець Показати IP 11 Травня 2016 23:42
То нехай Гунчик разом зі всіма чиновниками категорії А посадовий оклад по старому закону про держ службу отримує, бо по новому закону про держ. службу він становить понад 10 тис.грн. А то в депутатах залишуся, а зарплатню по новому???
Ми такі Показати IP 12 Травня 2016 05:05
(кучер гроші за вибори людям поплати а тоді рота розкривай ) . Аби гроші... А хто і як керує в країні -Україні - це не важливо ? - Без партій немає життя на Землі ?
Волинянин Показати IP 14 Березня 2017 15:06
А я за повну мажоритарку у виборах бо до партій різне г___но примазується за гроші і конкретному виборцю запитати ні з кого за їх роботу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus