USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Над палаючим Сибіром будуть викликати штучні дощі

1 Серпня 2019 14:22
Для боротьби з лісовими пожежами у Красноярському краї та Іркутській області РФ будуть штучно викликати опади.

Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на федеральну Авіалісохорону.

"Сьогодні, 1 серпня, спеціальний літак-зондирувальник Ан-26 злетів в Іркутську і взяв курс на північ Іркутської області. Там, у районі дії лісових пожеж у Казачинсько-Ленському, Киренському і Усть-Кутському районах, спостерігаються умови для розвитку хмарності, придатної для проведення робіт зі штучного викликання опадів в цілях боротьби з лісовими пожежами", - йдеться в повідомленні.

Дощі будуть викликати за допомогою запуску у хмари спеціальних піропатронів з йодистим сріблом.

Після Іркутська Ан-26 полетить в Евенкійський район Красноярського краю. Там накопичилися придатні для штучного викликання дощу хмари.

За станом на 1 серпня на території РФ зафіксовано майже 470 загорянь в лісах загальною площею понад 2,9 млн гектарів. Режим НС через складну пожежонебезпечну обстановку діє в Іркутській області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Як повідомлялося, у Росії дим від пожеж у Сибіру вже досяг Монголії, ввечері 30 липня смог спостерігався в Улан-Баторі. Найбільші пожежі – 133 пожежі на площі 1,2 млн га – на території Республіки Саха (Якутія). Пожежам у лісах Саха, Іркутської області і Красноярського краю присвоєно найвищий, п’ятий клас небезпеки.

Лісові пожежі призвели до задимлення і смогу у великих містах – Челябінську, Омську, Новосибірську, Красноярську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
spec Показати IP 1 Серпня 2019 15:26
К шаманам пусть обращаются !!! пуйло в помощь .
! до spec Показати IP 1 Серпня 2019 17:45
Да нецелесообразно все это, лишние расходы, да и горит одна треть сибири. Не обращать внимания, пусть горит, китайцам проще будет заселяться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus