USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як лісові пожежі в Росії загрожують екології всього континенту

31 Липня 2019 18:46
У Росії вже понад тиждень палає територія завбільшки з Бельгію. Втім, пожежі не гасять, оскільки тамтешня влада вважає – це збитково.

Наслідком згоряння 3 млн гектарів лісу може стати екологічна катастрофа. Вона зачепить не лише Росію, а й країни, які знаходяться поряд. Вогонь швидко спустошує Сибір, і вже перебрався на Далекий Схід, пише УНІАН.

В епіцентрі пожеж введено режим «чорного неба». Це означає, що у повітрі перевищена максимально допустима концентрація шкідливих речовин. За словами екологів, пожежі такого масштабу можуть змінити погоду цілого континенту. Розжарені маси гарячого повітря і диму піднімаються, утворюючи стійкі розігріті «шапки». А це напряму впливає на проходження атмосферних фронтів, змушуючи дощі обходити ці місця стороною.

Окрім того, вигоряння таких гігантських площ лісів вбиває екосистему регіону – тварин, птахів, рослини. Можуть зникнути рідкісні види – манул, амурський тигр, сибірська кабарга. Важко сказати, які наслідки для всієї планети матиме бездіяльність влади Росії.
Як повідомлялося, дим від пожеж у Сибіру вже досяг Монголії, минулого вечора смог спостерігався в Улан-Баторі. За даними РБК, на території Росії в 11 регіонах тривають лісові пожежі, що поширилися на територію 3 млн гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Україна Показати IP 31 Липня 2019 20:41
Нарешті почався довгоочікуваний армагедон для москалів
лучанин до Україна Показати IP 31 Липня 2019 22:40
Ти нерозумний телепень, адже пожежа вплине негативно не лише на Росію, а на весь континент.
Нейтрал Показати IP 31 Липня 2019 20:48
В мене немає слів.один олігарх міг би 10% свого статку витратити на 1000 літаків з гасінням щоб врятувати тварин.клоуни і жадні придурки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus