USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Над США збили ще один неопізнаний об’єкт, він міг стежити за військовими об'єктами

13 Лютого 2023 08:56
Американські військові збили ще один літальний об’єкт над озером Гурон у неділю, 12 лютого.

Про це інформує CNN із посиланням на американського чиновника і конгресменів.

Ця операція стала третім днем поспіль, коли над повітряним простором Північної Америки збивають непізнаний об’єкт: у суботу – над північною Канадою, у п’ятницю – над Аляскою.

У Пентагоні заявили, що нерозпізнаний літальний апарат міг шпигувати за військовими об’єктами США, пише Укрінформ.

«Виходячи з траєкторії польоту та інших даних, ми можемо обґрунтовано пов’язати цей апарат з радіолокаційним сигналом, зафіксованим над Монтаною у безпосередній близькості від чутливих об’єктів міністерства оборони США. Ми не оцінюємо його як кінетичну військову загрозу для об’єктів на землі, але вважаємо, що він становив небезпеку для польотів, а також становив загрозу з огляду на потенційні можливості спостереження», – пояснили в американському оборонному відомстві.

Читати ще: США збили китайський шпигунський аеростат

Зазначається, що об’єкт було збито за вказівкою президента Джо Байдена й на основі рекомендацій міністра оборони Ллойда Остіна та військового керівництва Пентагону. Зробили це за допомогою ракети AIM9x, випущеної з літака F-16.

Апарат летів на висоті близько 6 тис. м в над озером Гурон у штаті Мічиган. Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки виявило його у неділю вранці.

Місце для збиття було обрано таким чином, аби уникнути наслідків від падіння уламків. Їх зберуть і вивчать, додали в Пентагоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПРМ Показати IP 13 Лютого 2023 09:02
Це мишача возня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus