USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Надання Україні безвізу гальмують французькі вибори, – ЗМІ

3 Квітня 2017 08:39
У ЗМІ з’явилась інформація, що в Європейському Союзі не бажають поспішати з введенням безвізового режиму для України через вибори президента Франції, декілька турів яких розтягнуться з кінця квітня до початку травня цього року, інформує Кореспондент.

Такі дані поширило Польське радіо, зазначаючи, що цю інформацію журналісти отримали у достовірних джерел серед європейських дипломатів. Представники ЄС допускають, що остаточне рішення Ради Європейського Союзу щодо безвізу з Україною може бути прийнято в травні вже після французьких виборів, але наразі це ще точно не підтверджено. Серед дипломатичних кіл зазначають, що питання імміграції та захисту кордонів об’єднання є одними з ключових тем передвиборчої кампанії у Франції. Тому у ЄС і вважають, що відкривати кордони Європейського Союзу для 40-мільйонної країни небезпечно, адже цим можуть скористатися члени радикальних і євроскептичних течій.

До слова, на думку експертів, у разі перемоги Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції кінець "європейської мрії" неминучий.

Нагадаємо, що раніше представник Євросоюзу в Україні Х’юг Мінгареллі повідомляв, що вже в червні українці матимуть змогу їздити до Європи без віз.

Нагадаємо, посли Європейського Союзу на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС затвердили текст законодавчої пропозиції надати Україні безвізовий режим, який був погоджений за результатами міжінституційних переговорів.

Зауважимо, що 27 лютого Рада ЄС остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії. Далі Рада ЄС та Європарламент мають підписати ухвалений регламент.

Варто додати, у жовтні 2016-го журналісти зібрали в одному відео всі заяви президента України Петра Порошенка про безвізовий режим для українців починаючи з 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus