USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що чекає єврозону після виборів у Франції? Думка

2 Січня 2017 14:14
У разі перемоги Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції кінець "європейської мрії" неминучий, однак цілком можливо, що економіка країни від цього тільки виграє, вважає оглядач Financial Times Вольфганг Мюнхау, інформує видання 7 днів.

На його думку, від результату президентських виборів у Франції навесні 2017 року багато в чому залежить доля економіки всього Євросоюзу, тому важливо оцінити перспективи розвитку при перемозі кожного з кандидатів, які лідирують за опитуваннями громадської думки в цей момент: Еммануеля Макрона, Франсуа Фійона і Марін Ле Пен.

За французькими стандартами, всі троє мають вельми радикальні плани в економічній сфері, підкреслює автор.

"Франсуа Фійон, наприклад, наполягає на проведенні в життя низки реформ, що включають підвищення пенсійного віку і збільшення 35-годинного робочого тижня. Він дотримується традиційної для Франції ідеології, що розглядає національну державу як головний об'єкт політики.

Екс-міністр економіки Еммануель Макрон, навпаки, виступає за максимально можливу ступінь єдності єврозони як у фінансовому, так і в політичному сенсі. Цим він радикально відрізняється від третього кандидата, Марін Ле Пен: якщо Макрон збирається зміцнити єврозону, то Ле Пен має намір її зруйнувати. Хоча обрання Ле Пен президентом Франції вб'є "європейську мрію" і зруйнує єврозону, для французької економіки це цілком може мати позитивний ефект", прогнозує автор.

На його думку, критикам Ле Пен не варто повторювати помилку, яку допускали ті, хто передрікав економічні проблеми після референдуму про вихід Великобританії з ЄС і обрання Трампа президентом США: ці прогнози не виправдалися.

В цілому, якщо Фійон виступає за більш реалістичний варіант статус-кво в європейській економічній політиці, то Макрон і Ле Пен є дві діаметрально протилежні альтернативи, які в будь-якому випадку виглядають перспективніше, ніж поточний стан речей, укладає Мюнхау. Вибори президента Франції пройдуть в два тури 23 квітня і 7 травня 2017 року.

Фаворитами передвиборної гонки, згідно з кількома опитуваннями громадської думки, є екс-прем'єр Франсуа Фійон, який балотується від правоцентристської партії "Республіканці", колишній міністр економіки і незалежний кандидат Еммануель Макрон і глава партії "Національний Фронт" Марін Ле Пен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 2 Січня 2017 14:42
Нічого не поробиш , братя. Треба буде нам знову терпіти!
Леонід Ж. до Анатоль_ Показати IP 2 Січня 2017 15:37
Ле Пен за 50 мілліардів хабаря від Путіна зробить любе......
Сергій Показати IP 2 Січня 2017 15:35
До того часу путін здохне
Анонім Показати IP 2 Січня 2017 17:10
деінтеграція апріорі не принесе нічого доброго для будь-якої країни ЄС. це скаже кожен економіст.
Анонім Показати IP 2 Січня 2017 17:45
думаю що Франсуа Фійон стане президентом i разом з Трампом признають Крим росиiйським i тодi вiдадуть Донбас Украiнi, а для украiнцiв нiчого кращого не бачу як були в ж...пi так i останемся бо ми нацiя свободолюбива подобаеться нам в лайнi ковирятись!!! А другий сценарiй пiдем весною воювати ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus