USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Надія Гуменюк видасть книгу на гроші меценатів

8 Жовтня 2009 12:38
Волинська письменниця та журналістка Надія Гуменюк отримала другу премію на літературному конкурсі історичних творів «Ярославів Вал». Лауреатом вона стала за роман «Білий вовк на Чорному шляху». Про це 8 жовтня інформують «Волинські Новини».
Як розповів виконавчий директор міжнародного благодійного фонду «Ліга українських меценатів», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Михайло Слабошпицький, у конкурсі на кращі твори з історії України «Ярославів Вал» надійшло понад дві сотні творів. Про це пише сайт ЛУМ.
«Журі прийняло рішення об’єднати номінації для середнього та для старшого шкільного віку, зважаючи на характер відзначених творів. Їх, на гадку журі, з цікавістю читатимуть і ті, й ті читачі. Таким чином першу премію (десять тисяч гривень) одностайно присуджено романові В. Шкляра  «Чорний Ворон». Дві других (по п’ять тисяч) – Надії Гуменюк за роман «Білий вовк на Чорному шляху» та Лесі Шанті-Бризгун (Торонто) за повість в оповіданнях «Стежки до волі» - повідомив пан Слабошпицький.
«Досі Гуменюк була знана здебільшого як поетеса й авторка блискучих поезій для дітей. Я мав приємність говорити про її твори в своїх радіопередачах «Ex libris» та «Прем’єра книги». Гуменюк перебуває в прекрасній творчій «формі»» - зазначив Михайло Слабошпицький.
На початку 2008 року Надія Гуменюк уже отримувала першу премію Всеукраїнського літературного конкурсу «Золотий лелека» за повість «Таємниця Княжої гори». «Ці твори із захоплюючими пригодницькими сюжетами і глибоким національним закоріненням незабаром будуть видрукувані у столичних видавництвах» - пише сьогоднішній номер газети «Волинь-нова».
Повість Надії Гуменюк, «Зустріч на Босому мосту» уже вийшла у київському видавництві «Грані-Т». У Луцьку її можна придбати у книгарнях «Ваша книга» та «ЧитайКраїна».  Дія романів пані Гуменюк відбувається на Волині, зокрема у Луцьку.
Довідково
Як повідомляла у 2008 році прес-служба Ліги українських меценатів, ця структура спільно з видавництвом «Ярославів Вал» та львівським ТОВ «Книжкові джерела» організовують щорічний літературний конкурс на твори з історії України. «Він має дати нашому юному читачеві художньо яскраві й наснажені патріотичним пафосом книги, в яких оживуть героїчні і драматичні сторінки національної історії» - зазначалося у прес-релізі ЛУМ.
У журі конкурсу були запрошені Роман Іваничук, Володимир Базилевський, Микола Жулинський  Володимир Яворівський, В\'ячеслав Брюховецький та інші.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus