USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку школяр грає з перехожими в шахи на гроші, які передає на потреби ЗСУ

10 Липня 2022 07:58
У Луцьку 8-річний переселенець з Бучі Савелій Жувак грає з перехожими в шахи на гроші, а зібрані кошти віддає на потребу Збройних сил України.

Історію родини Жуваків розповідає Суспільне.

Савелій, який чотири роки займається шахами, переїхав до Луцька перед війною разом із мамою Аллою та братом Яремою. На Волині народився його менший брат Орест. Наразі сім’я живе у батьків Алли.

Батько родини з першого дня пішов у територіальну оборону на Київщині, де служить і зараз.

Савелій ставить стіл на центральній вулиці міста і чекає опонентів, які захочуть зіграти з ним. Конкретної суми вартості гри немає, люди залишають, хто скільки може.
«Якщо люди хочуть просто залишити гроші, а не хочуть грати, то вони можуть це зробити», – говорить Савелій.
Мати та дід також підтримують 8-річного волонтера.
Дід хлопця Олександр Купчинський розповів, що раніше йому вдавалося обіграти внука, а зараз – вже ні.

За годину юний шахіст зіграв три партії та зібрав 340 гривень. Зібрані гроші разом із братом відніс до центрального пункту допомоги Луцька.

Координаторка центрального пункту допомоги Лариса Карп’як каже: усі гроші, які приносять волонтери, обліковують. Потім купують необхідні речі для бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus