USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Надурив медиків: наркозалежного лучанина судять за збут метадону

29 Листопада 2023 22:18
У луцькому мікрорайоні ЛПЗ не раз виявляли закладки наркотиків чи торговців психотропами. Дехто зі спійманих на гарячому погоджується на лікування від наркозалежності. Один із таких вирішив надурити медиків.

На бульварі Дружби народів правоохоронці не раз затримували наркозалежного лучанина Андрія. За словами слідчих, чоловік примудрився одночасно бути на програмі замісної терапії і в Луцьку, і в Києві. Отримував метадон. Частину лікарського засобу залишав собі, а частину збував. Обвинувачений називає все підставою, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«За здогадками тільки можна сказати, що вчинив злочин. Під час обшуку в мне вилучили програмний (метадон, – ВН). Тільки отримав сьогодні препарат, прийшов додому – і зразу обшук… В міліції якісь неприязні до мене», – каже обвинувачений.

Переконувати суддю у своїй невинуватості чоловік прийшов зі знайомим. Свідок – теж наркозалежний на програмі замісної терапії. Він запевняє, що обвинувачений не продавав наркотичну речовину, а вийшов, щоб забрати гроші, які принесли його сестрі. Мовляв, був у них вдома і чув телефонну розмову сестри підозрюваного. Свідок каже, що вийшов разом із обвинуваченим у двір і бачив, як йому передали гроші.

Однак ця версія не відповідає відеодоказам.
Читати ще: У «Ягодині» службовий собака винюхав наркотики у далекобійника

«У нас уже досліджені відеозаписи, з яких вбачається, що під час проведення оперативної закупівлі після передання грошей обвинувачений говорить такі фрази: «Що ти робиш, що ти робиш? Сховай». Чи чули ви таке?» – зазначає прокурор, звертаючись до свідка.

Той відповів, що нічого не чув.

«Цього не чули? Чули розмову, чули про борг, все чули. Бачили, як передавав гроші, а як взамін щось передавав, не бачили», – зауважує суддя.

Що більше запитань від прокурора, то частіше свідок плутається в показаннях. Він, наприклад, не запам’ятав, що чоловік, який нібито повертав борг сестрі обвинуваченого, приїхав на велосипеді.

Підозрюваний, своєю чергою, розповідає, що під слідством уже увосьме. Чи справді хоче вилікуватися від наркозалежності, невідомо. А от опинитися у в’язниці може – на термін до 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 22:33
Бідний нещасний Андрійко. Неприязнь, бачте, до нього у багатьох.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus