USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Засудили до дев’яти років тюрми: лучанин оскаржує вирок за збут наркотиків

19 Березня 2024 23:23
Привозили до Луцька партії амфетаміну, тут його розфасовували та збували. У цьому правоохоронці обвинувачують чотирьох людей. Двоє із них отримали по дев’ять років тюрми і тепер оскаржують вирок.

Обвинувачений лучанин запевнив, що він лише вживав наркотики і до організованої групи наркоторговців відношення не має. Сказав, що наркоділки на Волині мають своїх покровителів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Лучанин Сергій Федосеєв – один із тих, кому присудили дев’ять років ув’язнення за наркотики. Крім нього, на лаві підсудних – ще двоє чоловіків та одна жінка на ім’я Катерина. Вони на останнє судове засідання не з’явилися.

Правоохоронці переконані, що це була організована група. За даними слідства, наркоділки возили амфетамін із Житомира до Луцька і тут збували.

«Події відбулися у 2017-2018 роках. Там були проведені оперативні закупки і в подальшому при перевезенні особливо великої кількості психотропної речовини двох осіб було затримано. В них було понад 100 грамів амфетаміну при собі», – інформував прокурор Микола Плечук.

Мовляв, Катерина на орендованій квартирі, щоб збільшити об’єм психотропів, змішувала амфетамін з іншими речовинами, а далі розфасовувала по пакетиках.

Сергій Федосеєв запевнив, що він у такій групі не був. Суд першої інстанції побачив докази зворотного.

«Мене приписали до людей, яких я ніколи в житті не бачив. Оцей чоловік Катерини і його родич, які, до речі, втекли. І вони дійсно тим займалися. Я Катерину знав з 2000 року. Мала магазин, потім закрила, а я працював торговим агентом. Зароблені за збут наркотичних засобів кошти в банках розміщали. Мені на картку не поступали гроші ніяким чином, крім як офіційна зарплата», – розповів Сергій Федосеєв.
Читати ще: Маріупольця, який робив закладки наркотиків у Липинах, посадили на шість років

Він ще до вироку переконував, що його вина лише в тому, що вживав наркотики, а не розповсюджував: «У мене є квартира, машина і хата в селі. Розумієте? А ця стаття, за якою мене обвинувачують, – не вживання, а збут – передбачає повну конфіскацію майна».

Тепер Сергій Федосеєв, як заявив, зав’язав із вживанням наркотиків.

Нагадаємо, кілька років тому в селі Княгининок неподалік Луцька почали масово робити закладки в закинутому садку. Наркозалежні, як розповідали місцеві, там же і вживали дурман. Люди почали самотужки відловлювати закладчиків та наркоманів. Але до гучних кримінальних справ не дійшло.

У теперішній історії Сергій Федосеєв хоче оскаржити вирок. Суддя взяв самовідвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 20 Березня 2024 06:26
А за скільки суддя взяв самовідвід? Скільки це зараз коштує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus