USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Надзвичайники Волині «лататимуть дірки» за «копійки»

6 Квітня 2015 11:51
Волинські надзвичайними працюють у посиленому режимі, втім, на забезпечення власної діяльності їм дають «копійки», навіть, не вистачає на «штанці». Зваживши на це, обласна рада виділяє кошти.

Під час чергової сесії обласної ради депутати ухвалили проект рішення «Про внесення доповнень до Обласної програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків в області на 2011-2015 роки». За нього проголосували 49 обранців.

З цього приводу голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що збільшення фінансування вкрай необхідне.

«Є багато питань по цій Програмі, в двох областях введено надзвичайний стан, а у нас режим підвищеної готовності. Усі функції ДСНС посилено. Я думаю, що нам треба буде після першого півріччя додатково виділяти їм кошти. Це потрібно, аби підготуватися до багатьох питань про які ми вже забули», - пояснив губернатор.

Згідно внесених змін у Програму, фінансування надзвичайників збільшили із мільйона 511 тисяч 700 гривень до 2 мільйонів 326 тисяч 200 гривень.

У Проекті рішення додаткове фінансування пояснюють так: «Різке ускладнення внутрішньополітичної обстановки, втручання Російської Федерації у внутрішні справи України, загострення суспільно - політичної ситуації на сході України, факти неприхованої агресії, активізація дій незаконно створених збройних формувань проросійського спрямування, що становить загрозу посягання на територіальну цілісність, а також створює реальну загрозу життю і здоров’ю українського суспільства через надзвичайні ситуації військового та техногенного характеру, що ставлять Україну перед необхідністю підтримання належного рівня захисту населення».

Аби усі поставленні завдання належно виконувати, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик видав доручення у якому йдеться, що найближчим часом створять мобільні групи реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру та організовуватимуть додаткові заходи безпеки громадян і захист найважливіших об’єктів інфраструктури області. Саме для них передбачені додаткові фінанси.

Оскільки виникла нагальна потреба доукомплектування мобільних груп реагування, то їх забезпечать усім необхідним:

- обладнанням для пошукових робіт, засоби зв’язку, телекомунікаційне обладнання та обладнання фото-відеофіксації, необхідне для оперативного реагування, передачі інформації та взаємодії всіх служб групи та області (квадрокоптер, радіостанції ультракороткого та короткохвильового діапазону, електронно-обчислювальне, комп'ютерне, мережеве обладнання, пристрої фото-відеофіксації);

- обладнанням радіаційної розвідки або попередження загрози викиду хімічнонебезпечних речовин, здійснення пошукових робіт у складних погодних умовах, пошуку постраждалих під час завалів та в нічний час, а також виконання інших невідкладних робіт (апарати на стисненому повітрі, тепловізор, бінокль, газоаналізатори).

Передбачені кошти витратять на:

- бензинові електрогенератори: 5 кВт (3 шт) – 57 тисяч 500 гривень; 10 кВт (1 шт) – 59 тисяч гривень; 15 кВт (1 шт) – 113 тисяч гривень;

- захисні фільтруючі коробки до протигазів (20 шт) – 12 тисяч гривень;

- апарати на стисненому повітрі ПОСТАУЕР-SL (3 шт.) – 105 тисяч гривень;

- засоби зв’язку та освітлення (акумуляторні батареї, радіостанції переносні, гучномовні пристрої) – 70 тисяч гривень;

- телекомукаційне обладнання для оперативної передачі інформації (елекронно-обчислювальне, комп’ютерне, мережеве, телекомунікаційне обладнання та пристрої для фото-відеофіксації) – 80 тисяч гривень;

- тепловізор «PulsarQuantum» (1 шт) – 90 тисяч гривень;

- «Квадрокоптер» з фото-відео камерою, з додатковим акумулятором (1 к-т) – 27 тисяч гривень;

- бінокль «MinoxBN 7x50 DCN» (1 шт) – 8 тисяч гривень;

- газоаналізатори (2 од.) – 25 тисяч гривень;

- автобензин (4000 л) – 84 тисячі гривень;

- дизпаливо (4000 л) – 84 тисячі гривень.

Зауважимо, зараз на Волині встановлений режим підвищеної готовності та надзвичайної ситуації, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 №47.

Нагадаємо, що волинських рятувальників фінансують лише на 30% від потреб.

Зі слів начальника обласного управління ДСНС у Волинській області Володимира Грушовінчука, коштів не вистачає навіть на нову форму.

Також головний надзвичайник краю повідомив, що оскільки державне фінансування знаходиться на дуже низькому рівні, рятувальники, аби хоч якось вижити, заробляють, надаючи платні послуги. Уже заробили до 3-х мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus