USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нагородили бійців 14-ої ОМБ, які звільняли Рубіжне

23 Липня 2017 09:55
Двох військовослужбовців 14-ї окремої механізованої бригади нагородили почесною відзнакою «Перемога за нами» у Рубіжному Луганської області під час урочистостей з нагоди 3-ї річниці визволення міста від російсько-терористичних загарбників. Волонтери та рубіжанська спілка ветеранів АТО нагородили наших побратимів Тараса Хацера й Тараса Самчука почесною відзнакою «Перемога за нами».

Про це повідомили у прес-службі 14 ОМБ у Фейсбуці.

Нагадаємо, 19 червня 2014 року в районі Старої Краснянки, неподалік Рубіжного, був облаштований блокпост 3 батальйонно-тактичної групи 51 окремої механізованої бригади. Наші хлопці на цьому блокпосту ціною неймовірних зусиль утримували територію впродовж місяця.

Увечері 20 липня наші військові взяли Рубіжне. Сили АТО повністю контролюють місто. Бій за Рубіжне вели бійці 3-го батальйону 51-ї бригади ,у якій несуть службу волиняни.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ – ПРО ВЗЯТТЯ РУБІЖНОГО. З ПЕРШИХ ВУСТ

А 21 липня 2014 року наші військові підняли український прапор над будівлею міської ради в Рубіжному.

Військовослужбовці 3-ї БТГр 51 омбр разом із іншими підрозділами увійшли в Рубіжне, місто, яке пізнало всі «принади» «русского мира» та російсько-терористичної окупації, відчуло втрати й біль війни.

Нині у 14 окремій механізованій бригаді продовжують службу ті воїни, які три роки тому визволяли Рубіжне. Зокрема, командир взводу зв’язку одного з підрозділів нашої бригади лейтенант Тарас Хацер, який у липні 2014 року був ще старшим сержантом і старшиною роти. Саме він зробив на сухій сосні гільзами пам’ятний напис: «Тут була 51 бригада».


Цей шматочок дерева, який має не лише історичну цінність, волонтерка з Рубіжного Юлія Носарєва відреставрувала і передала в музей. Ще один наш побратим, медик, старший солдат Тарас Самчук на початку липня 2014, тут, біля Рубіжного, зробив своєрідне зізнання мамі – виклав серце з боєприпасів.



Тоді, в липні 2014, ніхто з хлопців, які звільняли Рубіжне, не знав, як складеться доля, і на яких фронтах ще доведеться воювати. Та кожен вірив: якогось неймовірно щасливого дня ПЕРЕМОГА обов’язково буде за нами! І тоді вся українська земля, як три роки тому Рубіжне, очиститься від російсько-терористичної нечисті…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тільки Показати IP 23 Липня 2017 13:41
Хацер і Самчук звільняли Рубіжне. Шварцнегер мабуть віддихає.
Не тільки до Тільки Показати IP 23 Липня 2017 16:34
Не тільки вони, не тільки. Але то у вас прихована заздрість говорить, і тому жовч через край.
У Хацера Показати IP 23 Липня 2017 13:48
Зараз значків більше ніж у Л. Брежнева
А у тебе ? до У Хацера Показати IP 23 Липня 2017 16:35
Ти хоть один "значок" заслужи, а потім пирскай фекаліями ...
До нетільки до тільк Показати IP 23 Липня 2017 20:43
Нас в 2014 у 3бтгр було разом з приданими підрозділами десь тисяча чоловік . Якщо давати значки то давати всім а не вибірковість в усьому. Щоб хоть якась приблизна була справедливість, а не заздрість чи ще якась фігня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus