USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Музиканти з Волині перемогли у всеукраїнському конкурсі «Нові імена України»

17 Грудня 2015 13:45
Нагородження кращих волинян, які брали участь у цьогорічному всеукраїнському конкурсі «Нові імена України» в Києві, нагородили у Палаці культури Луцька. Дійство відбулося вчора, 16 грудня.

Нагороди вручили лауреатам: Анна Єфіменко, Ніка Михальчук, Дарина Зубчук (Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена, викладач, заслужений працівник культури України Ірина Циганкова); Діана Рудецька, Валерія Слупко (Луцька музична школа №2, викладач Ігор Сметанін); Владислав Стецюк (Луцька музична школа №3, викладач Тетяна Клекочко), Мирослав Вівчарук (Волинське Державне училище культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського, викладач - Михайло Вівчарук).



На урочистому врученні нагород були присутні голова Волинської обласної профспілкової організації працівників культури Ярослав Корнелюк і голова управління культури Волинської обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук. Вони тепло привітали лауреатів та побажали їм подальших творчих успіхів.

Також управлінці культури області подякували педагогам торчинської та луцьких музичних шкіл, а також Волинського Державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського за сумлінну працю і підготовку талановитої волинської молоді.

Серед них заслужена артистка України Алла Опейда, заслужений працівник культури України Ірина Циганкова, Ігор Сметанін, Анатолій Даценко, заслужений працівник культури України Тетяна Ткач, заслужений діяч мистецтв України Микола Чорний, Михайло Вівчарук, Андрій Тітяєв, Юрій Фокшей, Олег Клейзун. Не обійшли увагою і концертмейстерів, які акомпанували нашій талановитій молоді. Серед них Петро Сухоцький, Ірина Дремух, Марина Сметаніна, Тетяна Масляєва, Наталія Семенюк та інші. До слова, зі слів Ярослава Корнелюка, журі відзначило, що найсильніші концертмейстери на конкурсі цього року були саме з Волині.



Так, Ярослав Корнелюк зазначив, що на заключному турі конкурсу в Києві кожній області дозволили представити не більше трьох учасників. Однак за постійні творчі успіхи Волині надали більшу квоту.

Цього року на заключний тур до столиці в листопаді приїхало 15 учасників з Волині, з них 13 музиканти, 2 художники.

Після церемонії урочистого нагородження відбувся гала-концерт лауреатів конкурсу.

До слова, всеукраїнський мистецький огляд-конкурс «Нові імена України» заснували при Українському Фонді Культури в Києві у 1991 році. Він віжбувається щорічно у номінаціях «Музичне мистецтво» (інструментальне і вокальне), «Образотворче і декоративно-прикладне мистецтво» та «Художнє читання». До складу журі конкурсу входять видатні митці сучасності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 17 Грудня 2015 13:48
Фоторгаф з National geographic?Фоткав на мундштук для туби,мабуть.
Ре до лучанин Показати IP 17 Грудня 2015 18:20
Кирил фоткав, видно зразу.
Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 22:45
В другій музичній школі є один нормальний концертмейстер - це Наталія Семенюк - всі решта лабухи
Наталія Семенюк Показати IP 21 Грудня 2015 03:14
Коментар вважаю некоректним. В мене багато професійних колег.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus