USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від Вівальді до «Океану Ельзи»: у Луцьку виступив оркестр «Con Moto». Фото, відео

17 Січня 2020 12:32
Різдвяний період у Луцьку багатий на різноманітні мистецькі дійства, які вже стали доброю традицією. Одна з них — концерти камерного оркестру «Con Moto» Луцької музичної школи №2.

Колектив, під керівництвом Олександра Хомика, відомий тим, що залучає яскравих музикантів та відкриває нові імена. Тому на концерті, який відбувся 16 січня у Палаці культури Луцька, глядачі побачили виступи виконавців найвищого рівня.
Серед поважних гостей творчого вечору була заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона привітала глядачів та колектив з чудовим мистецьким заходом, який відбувається вже вшосте. Також побажала миру, спокою в душах, добробуту, злагоди та здійснення мрій. За тим, Ірина Чебелюк подякувала музикантам за їхню працю, побажала творчих здобутків і вручила подяку Луцької міської ради за участь у загальноміських новорічно-різдвяних заходах, підготовку і проведення різдвяних концертів.
Розпочали концерт з класичних творів Антоніо Вівальді, згодом музиканти перейшли і до сучасніших композиторів. Зокрема, одним із найяскравіших номерів концерту стало філігранне виконання фантазії «Не твоя війна» на теми пісень Святослава Вакарчука. Композиторка Богдана Фроляк присвятила його двом оркестрам — Львівському академічному камерному оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольському академічному оркестру «Ренесанс». До речі, у Луцьку цей музичний твір — класична інтерпретація популярних пісень — прозвучав вперше та дуже сподобався глядачам.
Ансамбль «Баріолаж» — лауреат всеукраїнських конкурсів (керівник Тетяна Рощук, концертмейстер Тетяна Масляєва), який також бере постійну участь у різдвяних концертах, зіграв твори Річарда Майєра та Майкла Сторі. Вікторія Чайка емоційно виконала класичний різдвяний гімн «Adeste fideles» Джона Френсіса Вейда. Олег Клейзун підкорив зал віртуозною грою на кларнеті. Запам’яталися глядачам і виступи дебютантки концерту, лауреатки обласного та всеукраїнського конкурсів скрипальки Яни Лободи та юної піаністки Ольги Танської.
Закінчилося свято музики ще однією прем’єрою. Віртуози виконали авторську композицію Героя України, народного артиста України, композитора Мирослава Скорика «Українські колядки». Оригінальна авторська інтерпретація відомих усім пісень викликала бурхливі оплески — глядачі, стоячи, дякували артистам за чудовий вечір.
Фото та відео Олександра Дурманенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus