USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наявність антитіл не є причиною відмовлятись від вакцинації, – МОЗ

17 Листопада 2021 08:44
Міністерство охорони здоров’я України розвінчало популярний міф про те, що людям з антитілами від коронавірусу не можна вакцинуватися. Адже антитіла не означають імунітет від усіх штамів вірусу.

У своєму огляді Міністерство охорони здоров’я наголошує, що ні ПЛР-тест, ні експрес-тест на антиген не визначають наявність антитіл до COVID-19 в організмі. Це можна зробити лише за допомогою тесту ІФА, пише 24 канал.

МОЗ наголошує, що наявність антитіл до коронавірусу, який спричиняє COVID-19, вказує, що людина раніше контактувала з вірусом, але не є ознакою хвороби.

Відтак виявлення антитіл не гарантує наявності імунітету до всіх штамів вірусу та не є підставою для відмови від вакцинації.

Ба більше, сьогодні невідомо, яким має бути рівень антитіл для захисту та як довго вони зберігаються.

Також у Міністерстві наголошують, що жоден із тестів не є обов’язковим перед проведенням вакцинації. Передовсім мовиться про тест на визначення антитіл.

«Жодні дослідження не визначають, скільки саме людина повинна мати антитіл, щоб повторно не захворіти на COVID-19 та не бути госпіталізованою», – наголошують у МОЗ.

Тест на наявність антитіл може лише показати їх наявність або відсутність, але він жодним чином не дасть відповідь на запитання, чи захворіє людина знову або як саме перенесе коронавірусну хворобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 09:01
У моза одна причина відмовитись від вакцинації - це смерть. Нічого особистого, тільки бізнес. І не треба упоротим писати, як вони за нас переживають. Останній йух без солі доїдаємо . Зарплати, ціни і т. д.
лучани до Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 09:29
чемодан-вокзал - РФ.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 10:00
Вакцина "спонукає імунну систему розпізнавати інфекцію і виробляти антитіла для боротьби з нею". Наявність антитіл не є причиною відмовлятись від вакцинаці. Більше антитіл, богу антитіл.
Анонім до Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 11:33
Конгіативний диссонанс)))))) - колемо вакцину, щоб виробилися антитіла, а наявність антитіл не є причиною, щоб невакцинуватись.)))))
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 13:01
Це точно. А що, вакцина дає захист від усіх видів різновидів коронавірусу? Як видно запровадження "реформаторкою" Супрун ідеї, що охорона здоров'я населення - це не соціальна функція держави, а прибутковий бізнес, швидко знайшло в Україні своїх численних послідовників
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 17 Листопада 2021 16:29
Дядя, ти тук-тук? До чого тут Супрун? При Супрун пологи стали безплатні і лікування інфаркту і інсульту було безплатним. А зараз знов все повернулося взад
111 Показати IP 17 Листопада 2021 11:03
У МОЗ хоч розуміють, що написали?
громадянин України до 111 Показати IP 17 Листопада 2021 13:19
Логіка відсутня...
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 11:37
Це звучить як мінімум не логічно,крім того рекомендації ВООЗ інші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus