USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нам відкрито погрожували», – луцька адвокатка розповіла, через що сім’ї спалили 2 авто

11 Березня 2019 10:31
Відома адвокатка Яна Чуріна, сім’ї якої спалили два автомобілі, напряму пов’язує інцидент зі справами, які вона вела як захисник. Одна з них – щодо підкинутого поліцією під час обшуку речового доказу, який знайшли в учасника ГФ «Варта порядку».

Про це Яна Чуріна повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

«Версій щодо підпалу відразу декілька. Є представники кримінального світу, яких я захищала. Також нам надходили відкриті погрози від бандитів щодо бізнесу. Але те, що спалили авто через нашу роботу, – це однозначно», – зазначає адвокатка.
Один із підзахисних Чуріної – учасник ГФ «Варта порядку», якому під час обшуків в будинку правоохоронці підкинули годинник з камерою, вилучивши його як доказ. Спочатку на слова чоловіка про те, що річ йому не належить, ніхто не зважав, але справі таки дали хід.

«Справа зараз в ДБР і вона потужно йде, тривають допити причетних. Спочатку її спустили на гальмах, але я зверталась у військову прокуратуру, після чого її відновили», – пригадує Чуріна.

Яна Чуріна розповідає, що її машину та авто чоловіка Ігоря Кінаха підпалювали цілеспрямовано, адже стояли вони не поруч одна з одною.

«У 2:40 постукали сусіди та розповіли, що горять авто. Підпалили їх спеціально, вибирали саме наші, адже стоять вони не поруч одна біля одної. Повна вартість моєї Renault та чоловікової Skoda– близько 20 тисяч доларів. Skoda ремонту не підлягає, запалювальну суміш кинули на лобове скло авто. А моє Renault підпалили відразу з 4 сторін», – повідомила жінка.
Зі слів Яни Чуріної, вона з чоловіком будуть звертатись у всі можливі інстанції, аби справу не «зам’яли», а винних покарали. Адже, з її слів, це пряма загроза здійснення адвокатської діяльності.
«Дуже багато колег дзвонять, висловлюють підтримку, пропонують допомогу. Будемо скрізь звертатись, писати запити і звернення, аби замовників підпалу покарали», – наголосила Яна Чуріна.

Зазначимо, що останній резонансний підпал трапився на Волині буквально місяць тому. В ніч на 30 січня невідомі підпалили екскаватор і дві вантажівки, що належать дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка. Того ж дня голова Волинської ОДА Олександр Савченко, не чекаючи слідства, заявив, що причетна до цього одна з політичних партій, оголосивши їй війну. Також закликав президента відправити на Волинь столичних силовиків, вочевидь, думаючи, що місцеві з розслідуванням не впораються.

Та чи буде Савченко так само активно вболівати за справедливе розслідування підпалу майна не тільки голови ОТГ, близького до БПП «Солідарність», але й подружжя луцьких адвокатів – покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анатолій Показати IP 11 Березня 2019 10:57
А хіба так можна чесно заробити на такі авто? Хіба вони такі "святі" ?!! ЗА все відповідають в житті а стаховка покриває їм в-ти
1 до Анатолій Показати IP 11 Березня 2019 11:06
Ну не знаю, чи можна заробити на два авто по 5-7 кк $. Напевно ні. 80 відсотків всіх авто то куплені на гроші-левакі. Хто на ланосі за 4к їздить, вот той за свої купив
скептик до Анатолій Показати IP 11 Березня 2019 11:09
якщо людина не працює на державній посаді, здійснює підприємницьку діяльність (як переважна більшість адвокатів), кошти вона заробила законно , якщо ніким не встановлено протилежне.
Віктор до Анатолій Показати IP 11 Березня 2019 13:15
Да, можна машини не дорогі. Кожен може собі таку купити, якщо не гріти дупу на дивані. Спробуй поробити так як я 3 7 ранку до 10 вечора на будівництві. І через рік ще й не таку купиш. Ледарі тільки люблять нити і заздрити.
7755997899889 Показати IP 11 Березня 2019 11:10
Шо ти ниєш з самого ранку? Називай конкретні прізвища!!!
Олеся Показати IP 11 Березня 2019 12:03
Тра жити не квартирах а в будинках якщо вже таку машину придбали а то тільки сусідів дражните своїми машинами
Віктор до Олеся Показати IP 11 Березня 2019 13:18
Яку ТАКУ машину??? Де ви тут знайшли дорогу машину???звичайне авто середнього, навіть нижче середнього класу.
Ганс Показати IP 11 Березня 2019 12:38
Шкода Октавіа - круте авто)))))) Я в шоці від коментарів))
777 Показати IP 11 Березня 2019 12:50
А пожежник грівся на відео біля шкоди. Тепер ці адвокати його побриють за невчасно врятоване майно... Чому зразу менти??? Розвели як завжди когось на бабки тіпа порішаємо, як кажуть всі адвокати, а видно влупили реальний термін...
Шикалад Показати IP 11 Березня 2019 23:17
Ото в людей бомбить. Якісь бомжі заздрісні. Звіринець.
Адекватність Показати IP 12 Березня 2019 01:40
Позбирались як щурі чужі гроші рахувати, якщо ви на таку машину заробити не можете, то це тільки ваші проблеми. Чому люди такі недалекі, і якщо у когось машина дорожча, ніж у них то це все не чесно зароблені гроші? Люди прокиньтесь не будьте такими, не позорьтесь. Діло не в машині а в ситуації яка відбулась.
Леонід Показати IP 13 Квітня 2019 20:03
Напад на адвоката - це дикунство. Яна розбереться, хто це зробив. Прийдеться відповідати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus