USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Юрій Войнаровський та Наталія Гранич ідуть в депутати*

21 Жовтня 2015 15:17
24 роки незалежності Україна топчеться на місці. Все тому, що керують нами ті ж люди, що й раніше, яким національна ідея, культура не дуже потрібні. Депутатський склад міської ради повинен містити представників різних галузей, культури зокрема. Для цивілізованих країн – це норма, - так вважають кандидати у депутати до міської ради від партії УКРОП керівник «Палацу культури Луцька» Юрій Войнаровський та директор Волинської обласної дитячої бібліотеки Наталія Гранич.

«Маю великі надії, що оновлений депутатський склад міститиме в собі представників галузі культури. Дуже прикро, що галузь культури десятиліттями фінансується за остатковим принципом. У сучасному світі це - неприйнятно. Дуже важливо, аби наші проблеми озвучувалися на депутатському рівні і вирішувалися. Культура – питання стратегічне», - вважає Наталія Гранич.



Своєю чергою, на думку Юрія Войнаровського, сьогодні депутати, вирішуючи питання, пов’язані з культурою, далекі від суті проблеми.

«Їм потрібно проводити «майстер-клас», аби пояснити, як має функціонувати музична чи художня школа, для чого ці заклади, чому вони потребують того чи іншого... На мою думку, не так навіть страшно, що немає в органі місцевого самоврядування представника сфери культури, як те, що їх заполонили не політики, а політикани, люди, які прийшли у депутати, аби вирішувати власні меркантильні інтереси», - наголошує кандидат у депутати.

З його слів, країна 24 роки топчеться на місці.

«Я пам’ятаю початки української незалежності, 1991 рік... Тоді і більше депутатів було у міській раді, і це було позитивом, різних людей тоді об’єднувала ідея, національна ідея. Кожен знав, усвідомив, що ми українці, що маємо створити Україну як успішну країну. Чому цього не сталося? Бо керують нами ті ж люди, що й раніше, яким ідея та культура не дуже потрібні», - додає Войнаровський.

Своєю чергою, на думку Наталії Гранич, сьогодні партією, яка згуртувала навколо себе небайдужих людей, є УКРОП.

«УКРОП - це нова політична сила, яка на Волині асоціюється з постаттю члена політради партії Ігоря Петровича Палиці, роботою його Фонду «Новий Луцьк», головою правління якого є Олександр Товстенюк теперішній кандидат на посаду міського голови.

Тисячі лучан відчули результати роботи команди Ігоря Палиці на собі. 180 мільйонів гривень вкладено в розвиток інфраструктури міста. Це – справи, а не слова. Корпус кандидатів від УКРОПУ - нова креативна команда порядних і професійних людей, яка спроможна здійснити необхідні зміни», - вважає директор Волинської обласної дитячої бібліотеки.

До слова, як нещодавно зазначив чоловік Наталії Гранич - відомий письменник, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, а також довірена особа Олександра Товстенюка Василь Слапчук, Ігор Палиця свідомо витрачає власні кошти для Луцька. На його думку, ці гроші до нього ніколи не повернуться з прибутком, утім повернуться ментальними змінами.

Юрій Войнаровський додає, що справи Фонду не можна назвати ні «гречкою», ні навіть інвестиціями. «Інвестиції – це коли вкладаєш кошти у щось, аби отримати прибуток. А тут просто будуються стадіони, купується медична апаратура, ремонтуються заклади культури, купуються музичні інструменти дітям... Це все робиться для людей».



Щодо своїх політичних принципів, Юрій Войнаровський наголошує: «Моя політика і моя партія – це культура, я не є членом жодної партії. Але команда Ігоря Палиці запропонувала мені балотуватися у міську владу, мотивуючи свій вибір моєю фаховістю і великим досвідом роботи у міській культурі. Досвід такий, що справді, зможу бути корисним не тільки працівникам культури, піднімаючи питання про їхні проблеми і знаючи шляхи їх вирішення, а й просто громадянам міста», - резюмує кандидат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Земляк Показати IP 21 Жовтня 2015 16:27
Вот так надо бить! С собой все на небеса не заберёшь!
Пенсіонер Показати IP 21 Жовтня 2015 17:13
Молодці ! Правільний вибір !
до пенсіонера до Пенсіонер Показати IP 21 Жовтня 2015 20:47
Ви яку пенсію отримуєте? Підійтіть на пр.Грушевського 1 Зясуйте до виборів, щоб після не жалкували. П.С. ( якщо це реально писав пенсіонер)
кузя Показати IP 21 Жовтня 2015 17:52
великих успіхів команді Палиці!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Підніміть культуру, це наше майбутнє
люди Показати IP 21 Жовтня 2015 18:37
наведіть порядок в водоканалі та луцьктепло знищіть цю мафію ми вам віримо.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ви наша остання надія!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
я до люди Показати IP 21 Жовтня 2015 18:38
1000000000%
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2015 20:38
Не вірю!
лучанка Показати IP 21 Жовтня 2015 22:11
Удачі войнаровскому, він молодець, багато завжди робив для міста
саша Показати IP 22 Жовтня 2015 19:06
культура перетворилась в бізнес.де прекрасні фестивалі такі як Берегиня, поліське літо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! люди чекають цйого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus