USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Напій не з цього світу: пляшку вина, яке побувало на МКС, продадуть за мільйон доларів

6 Травня 2021 07:20
Пляшка французького вина Petrus, яка більше року перебувала на борту Міжнародної космічної станції, піде з молотка на аукціоні за один мільйон доларів.

Міжнародний директор департаменту вин і спиртних напоїв Christie’s Тім Тіптрі заявив, що продає пляшку французького вина, яке провело понад рік на борту Міжнародної космічної станції. Аукціонний дім вважає, що цінитель вина може заплатити до мільйона доларів за унікальний продукт, пише НВ.

Pеtrus 2000 – одна з 12 пляшок, відправлених в космос в листопаді 2019 року дослідниками, які вивчають потенціал позаземного сільського господарства. За словами винних експертів, які спробували його на дегустації у Франції, через 14 місяців воно повернулося в дещо зміненому вигляді.

Відзначається, що вино було «Витримане в унікальному середовищі», майже в нульової гравітації на борту космічної станції.

Спочатку, до подорожі в космос, ціна цього вина стартувала від 10 тисяч доларів за пляшку.

Приватний космічний стартап Space Cargo Unlimited відправив вино на орбіту в листопаді 2019 року. Під час дегустації в березні цього року, експерти порівняли одне з космічних вин з пляшкою з того ж врожаю, яка зберігалася в погребі.

Вони уточнили, що різницю важко описати. Але вино, що залишилося на Землі, було трохи молодше, а космічна версія – трохи м’якшою і ароматнішою.

Вино, пропоноване аукціонним домом Christie’s на продаж, виставляється з пляшкою земного Pеtrus того ж врожаю, графином, келихами і штопором, виготовленим з метеорита. Все це зберігається в дерев’яній скрині ручної роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Климкин Показати IP 6 Травня 2021 10:38
не актуальная статья. разочарован. разве украинцы пьют алкоголь ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus