USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Напруженість у суспільстві зростає: дедалі більше росіян незадоволені війною РФ проти України, – ISW

1 Грудня 2023 09:56
Війна Росії проти України призвела до виникнення нових соціальних суперечностей і загострення вже наявних усередині країни, які залишаються вельми помітними в російському інформаційному просторі, незважаючи на зусилля, які Кремль докладає для цензури.

Про це йдеться у звіті інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, родичі мобілізованих військовослужбовців продовжують подавати скарги і заклики про допомогу мобілізованим, незважаючи на повідомлення про спроби цензури з боку Росії.

Читати ще: Британська розвідка: Путін не наважиться оголосити мобілізацію до президентських виборів у Росії

29 листопада російське опозиційне видання «Важные истории» повідомило, що від початку повномасштабного вторгнення до Україну 2022 року росіяни надіслали до управління президента РФ із роботи зі зверненнями громадян понад 180 000 скарг із питань, які стосуються Міністерства оборони (МО).

Більшість цих скарг, як повідомляють експерти, стосуються виплат військовослужбовцям, мобілізаційного статусу, зниклих безвісти і поганого медичного обслуговування.

Кремль також використовує нещодавню етнічну напруженість у Росії для підтримки заходів з нарощування сил і звернення до російських ультранаціоналістів, створюючи цикл, який тримає цю напруженість на передньому плані ультранаціоналістичного діалогу.

Зауважимо, нещодавні опитування показали, що 67% росіян не проти того, аби Путін закінчив так звану спеціальну військову операцію.

Читати ще: Росія готується до багатьох років війни проти України, – британська розвідка

41% росіян вважає, що РФ досягла поставлених цілей «спецоперації». Водночас 43% вважають, що цілі «СВО» досягнуті не були.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонім Показати IP 1 Грудня 2023 11:53
Та якось плювати на те мекання російських *опозиціонерів* і чистої води фантазії isw, більше цікавиь соціальна напруга в нашому суспільстві, і що в цьому плані думає робити наше керівництво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus