USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нардеп допомагатиме коледжу ліквідувати наслідки обвалу

10 Серпня 2017 13:04
Депутатське звернення щодо виділення коштів для усунення наслідків обвалу стіни у коледжі на Волині готує народнимй депутат України Ірина Констанкевич, інформуюють у прес-службі Волинського УКРОПу.

8 серпня у Любешівському технічному коледжі ЛНТУ обвалилась стіна. За попередньою версією, обвал міг статися через неправильно проведені ремонтні роботи у приміщенні, яке коледж здає в оренду аптеці. Там міняли старі вікна на металопластикові. Припускають, що під час встановлення порушили конструкцію, що і призвело до руйнації будівлі. Площа обвалу 180 м кв з першого по 4-й поверхи (15х12 метрів в плані.

Наступного дня у стінах Любешівського коледжу відбулось перше засідання комісії, до якої увійшли представники місцевої влади, адміністрації коледжу та Луцького національного технічного університету. Члени комісії повинні визначити причини надзвичайної ситуації та подальші шляхи її вирішення.



Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з приводу порушень правил технічної безпеки при проведенні монтажних робіт у приміщенні.

Через обвал будівлі довелося відімкнути воду біля гуртожитку та одному з будинків, що поблизу.

Директор Любешівського технічного коледжу Юлія Подерня-Масюк інцидентом шокована. Каже, що, можливо, навчальний рік у їхньому закладі доведеться розпочати пізніше.

За словами народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич, надзвичайно важливо, що адміністрація швидко відреагувала та почала розслідування причин обвалу.

«Зараз важливо дізнатись, що сталось, але першочерговим є визначити наслідки. Першого вересня навчальний заклад повинен запрацювати. Тут навчається кілька сотень студентів, чимало абітурієнтів прийдуть туди вперше. Я вважаю, що це проблема не лише місцевої влади, а, перш за все, адміністрації університету. Ректор Луцького технічного національного університету повинен скерувати лист до Міністерства освіти та науки, аби вони виділили кошти для відновлення приміщення.

Я також підготую депутатське звернення щодо виділення коштів для усунення наслідків цієї надзвичайної ситуації та сприяння повноцінного функціонування закладу з початку навчального року. Звичайно, це буде складно зробити і стане випробуванням на організованість та оперативність для адміністрацій коледжу та ЛНТУ», – наголосила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лілія Показати IP 10 Серпня 2017 13:18
Ото-то господар у цьому технікумі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus