USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки афері «Роттердам+» Ахметов став найбагатшим в Україні

26 Жовтня 2018 10:17
Список найбагатших українців у щорічному рейтингу часопису «Новое время» очолив бізнесмен Рінат Ахметов: його статки в порівнянні з 2017 роком зросли на 76% (або 5,3 млрд дол.) і становлять 12,2 млрд дол.

Про це повідомляється на сайті видання.

«Якщо і є в Україні щось стабільне, то ім'я йому Рінат Ахметов. Він завжди посідає перше місце в рейтингу найбагатших. І 2018 рік не став винятком. Зараз його статки тягне вгору Метінвест, найбільша приватна компанія країни, яка на 75% належить Ахметову», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, мільярди доларів заробляють на українцях Петро Порошенко, Рінат Ахметов і Віктор Медведчук завдяки схемі «Роттердам+». В тариф на електрику закладено ціну вугілля нібито купленого на біржі в Роттердамі, хоча насправді його поставляють в 4 рази дешевше з «ДНР/ЛНР», тим самим фінансуючи війну в Україні.

На другому місці - Віктор Пінчук (2,7 млрд дол.). «Оцінка його статків хоча й не повернулася до показників докризового 2013 року, але зросла на 87%. Причина того - хороші показники групи Інтерпайп, яка спеціалізується на випуску труб і коліс для залізничного транспорту, - основного активу Пінчука», - йдеться в повідомленні.

Третє місце посів Вадим Новинський (2,3 млрд дол.). «Смарт-Холдинг, що належить йому, особливо цінний тим, що володіє 25% Метінвесту», - пише «Новое время».

На четвертому місці - Геннадій Боголюбов (1,6 млрд дол.). Як зазначає видання, оцінка статків Боголюбова зросла. «Причина - хороші показники неформального феросплавного холдингу Привату», - йдеться в повідомленні.

На п'ятому місці - Ігор Коломойський (1,6 млрд дол.). «Бізнес Коломойського, зокрема феросплавний, продовжує генерувати прибутки. Група Приват має частки в Стахановському і Запорізькому заводах феросплавів, а також контролює Покровський і Марганецький гірничо-збагачувальні комбінати. Крім того, Коломойський з Боголюбовим володіють феросплавним бізнесом у США - заводом Felman Production Incorporated у штаті Західна Вірджинія», - пише «Новое время».

За даними видання, шосте місце зайняв Петро Порошенко (1,1 млрд дол.), сьоме - Костянтин Жеваго (1,1 млрд дол.), восьме - Юрій Косюк (908 млн грн), дев'яте - Олексій Мартинов (904 млн дол.) і десяте - Галина і Олександр Гереги (843 млн дол.).

Як зазначає «Новое время», що склало рейтинг спільно з інвесткомпанією Dragon Capital, вказана в списку сотня українців багатіє в 12 разів швидше, ніж росте ВВП країни, причому темп приросту їхніх статків за останній рік збільшився з +33% до +43%.

«Тепер сотня найбагатших співвітчизників сконцентрувала у своїх руках 37,5 млрд дол. Іншими словами, всього лише 100 українців здатні вмить погасити половину всього держборгу країни», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, стати вітчизняним мільярдерам і мультимільйонерам ще багатшими допомогла сприятлива ситуація на світових сировинних біржах, що відображає зростання споживання металургійної і залізорудної продукції.

«Краще за інших скористався ринковою кон'юнктурою Рінат Ахметов - беззмінний №1 рейтингу найбагатших співвітчизників. Завдяки зростаючому попиту на метали його статки зросли відразу на 76%. А якщо говорити в абсолютних цифрах, то власник СКМ за рік став багатшим на 5,3 млрд дол.», - пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 25 Жовтня 2018 22:43
А в Порошенки скiко?
Народ Показати IP 25 Жовтня 2018 23:16
А шоб він здох, скотиняка така, тільки наживається на людях!
Петро до Народ Показати IP 26 Жовтня 2018 08:12
це усе вкрадені у народа гроші, здохнуть скотиняки і гроші пропадуть в іноземних банках не вони перші
хехъ Показати IP 26 Жовтня 2018 06:57
Кто из них, "бедных", обеднел??))
Яник Показати IP 26 Жовтня 2018 08:12
Я в шоке, даже при мне так тебе не фартило
Реаліст Показати IP 26 Жовтня 2018 12:53
Чув, десь африканську чуму на тих товстоду*их придумали .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus