USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Нардеп з Волині вимагає розглянути закопроєкт, який допоможе підвищити зарплати працівникам позашкілля

5 Березня 2020 16:23
Новий уряд повинен на це зважити на те, що зарплата працівників позашкілля – нижча, ніж мінімальна заробітна плата в Україні, та виправити таку соціальну диспропорцію.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді наголосила народний депутат, членкиня групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич, інформують на офіційній сторінці парламентаря.

«Позашкільна освіта – той великий сегмент, який, на жаль, в сучасних українських реаліях все менше і менше отримує підтримки від держави. Кілька років тому, коли розпочалася освітня реформа, позашкілля залишилося поза увагою урядовців. Найголовніша проблема, яка постала, – відсутність фінансування, що проявляється в багатьох аспектах. Зокрема, в умовах децентралізації місцева влада не має можливості утримувати позашкільні заклади освіти і змушена їх закривати. Це і соціальна складова, коли працівники позашкілля отримують мізер: розмір зарплатні керівника гуртка складає від 3800 до 4500 гривень, тобто це менше за мінімальну зарплату», – пояснила Ірина Констанкевич.

Нардеп наголосила, що члени депутатської групи «За майбутнє» у вересні 2019 року запропонували законопроєкт 2180, який дає можливість врегулювати питання соціального забезпечення як для працівників позашкілля, так і дошкілля. Його потрібно розглянути якомога швидше.

«Ми вимагаємо, щоб новопризначений уряд дослухався до наших пропозицій та пропозицій освітян і виправив соціальну диспропорцію в цих освітніх сферах. Також вимагаємо внести зміни у Постанову Верховної Ради України «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» від 04.10.2019 р. № 188-IX щодо включення у ціль 1.1 позашкільної освіти», – зауважила Ірина Констанкевич.

Парламентар додала, що також необхідно внести зміни і до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» у частині просування оплати праці педагогічних працівників закладів позашкільної освіти на 1–2 тарифні розряди Єдиної тарифної сітки.

«Педагоги позашкільної та дошкільної освіти є найбільш незахищеними. Але педагог – це не лише професія. Вони працюють для тих, заради кого ми єднаємося незалежно від наших політичних позицій та соціальних статусів, – для наших дітей. Від імені Міжнародної асоціації позашкільної освіти хочемо подякувати за законопроєкт 2180 від 25.09.2019 року, який стосується відновлення справедливості в оплаті праці педагогічних працівників закладів позашкільної і дошкільної освіти», - зазначила президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, доктор педагогічних наук Олена Биковська.

Вона зауважила, що різними формами позашкільної освіти в Україні охоплено 5 мільйонів дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 5 Березня 2020 16:25
Да мы все за.депутат ты наш дорогой.только деньги откуда брать.экономика в штопоре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus