USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ірина Констанкевич: Завдяки УКРОПу Верховна Рада може перерахувати пенсії українцям

8 Червня 2018 19:34
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроект УКРОПу щодо підвищення пенсій громадянам, які мають сорок і більше років страхового стажу.

Проект закону № 8187 «Про внесення змін до статті 25 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо належного пенсійного забезпечення осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу» напрацювали народні депутати від УКРОПу Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Віктор Шевченко, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Віталій Купрій спільно з представниками інших політичних сил. Про це йдеться на сайті УКРОПу.

«Законопроект повинен вирішити проблеми великої кількості людей, які мають стаж сорок і більше років, проживають переважно у сільській місцевості й отримують мізерну пенсію», – заявила співавтор документа Ірина Констанкевич.

Водночас профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні альтернативний законопроект, який містить дещо розширений перелік осіб, чия пенсія має бути підвищена. При підготовці до другого читання обидві ініціативи будуть об'єднані в єдиний доопрацьований документ.

«Рішення комітету є справедливим. Депутати від УКРОПу по суті виступили не тільки ініціаторами обговорення проблем людей, яких дискримінували, – ми повернулися до розмови про те, що треба відновити соціальну справедливість щодо громадян, праця яких не була оцінена державою», – зауважила укропівка.

За словами Ірини Констанкевич, законопроект УКРОПу пропонує змінити формулу нарахування пенсій для громадян з сорокарічним стажем. Коефіцієнт нарахування виплат має підвищитися з нинішнього 1% до 1,35%. У разі ухвалення документа підвищені пенсії одержать передусім мешканці сільської місцевості, які все життя працювали за мізерні заробітні плати.

«Цих людей двічі надурили – спочатку коли їм все життя платили низькі зарплати, а потім – коли «добили» низькими пенсіями. Це несправедливо», – наголосила Ірина Констанкевич.

Незважаючи на позитивне рішення профільного комітету, представники Міністерства соціальної політики виступити проти підвищення пенсій для громадян з сорокарічним стажем. У відомстві звично послалися на брак коштів.

«Настав час називати цю установу «міністерством асоціальної політики». Мінсоцполітики не може не розуміти глибини проблем, які вони самі ж створюють. 70% українців живуть за межею бідності, а тому не задоволені діями центральної, законодавчої та виконавчої влади», – додала парламентар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучани Показати IP 8 Червня 2018 23:18
Того Реву треба звільняти. Він асоціально спрямовуе соціальну політику. Міністром треба поставити Ірину Констанкевич.
до Показати IP 9 Червня 2018 09:45
А за чий рахунок банкет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus