USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардеп з Волині вивчала систему американської юридичної освіти

16 Вересня 2017 19:00
Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Ірина Констанкевич взяла участь у навчальному візиті до США у складі представників законодавчої, виконавчої та судової влади України. Мета поїздки – ознайомлення з організацією системи юридичної освіти, правничої професії та верховенством права у дії.

«Успіх забезпечення справедливого правосуддя в Україні залежить від змін у системі юридичної освіти», – наголосила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич у ході візиту до США, який відбувся з 26 серпня по 3 вересня, пише прес-служба волинського УКРОПу.

Завдяки цій поїздці учасники не тільки більше дізналися про існуючу в США публічну політику у сфері забезпечення якості юридичної освіти, а й ознайомилися з стандартами юридичної освіти та внутрішніми політиками юридичних навчальних закладів, обов’язками Американської асоціації юристів та дізналися про її вплив на розвиток правової освіти.

«Якісна юридична освіта – це ключ до успіху перезавантаження судової системи України. Сьогодні зміни в судовій системі – це основна і найнагальніша з реформ, яку потребує українське суспільство. Ефективна боротьба з корупцією, запобігання порушенню прав власності, забезпечення прав громадян на справедливий суд – усе це залежить від успіху перезавантаження судової системи», – зазначила Ірина Констанкевич.

Українська делегація відвідала три американські правничі школи, які акредитовані Американською асоціацією юристів і є членами Ради з питань доступу до шкіл права та Асоціації американських шкіл права. Зокрема, побували у Центрі права Університету Джорджтаун, Школі права Університету штату Вірджинія у Шарлотсвілі та Школі права Університету ім. Вашингтона та Лі.

Також члени української делегації зустрілися з представниками Ради з питань доступу до шкіл права. Тема розмови – роль Ради у процесі відбору абітурієнтів у США та інших країнах. Також обговорили адміністрування Радою вступного випробування абітурієнтів шкіл права, роль Ради у забезпеченні належної якості юридичної освіти та розширенні можливостей одержання освіти представниками національних меншин, людьми з особливими освітніми потребами, особами з обмеженими фізичними можливостями у США та інших країнах світу.

Українська делегація дізналася, чому Федеральний департамент освіти США визнав Раду відділу Американської асоціації юристів у справах юридичної освіти та прийому до Асоціації «органом акредитації професійних шкіл права», яка мета акредитації юридичних навчальних закладів ААЮ, які стандарти і порядок проведення акредитації та інші шляхи налагодження та підтримання тісних зв’язків між системою юридичної освіти та правниками-практиками у США.

Додамо, що Американська асоціація юристів – найчисельніша та найбільш впливова громадська організація адвокатів. Її членами є понад 400 тисяч чоловік.

На правах колективних членів у діяльності ААЮ беруть участь близько 35 спеціалізованих професійних організацій юристів, наприклад, Товариство суддів, Національна асоціація адвокатів у кримінальних справах, Національна асоціація жінок-адвокатів та ін.

Асоціація виступає із законодавчими ініціативами в різних галузях права, надає юридичні висновки до проектів рішень Президента і Сенату при призначенні та затвердження на посадах федеральних суддів, включаючи членів Верховного суду США, осіб на найвищі посади у міністерстві юстиції, федеральних обвинувачів.

Народний депутат України Ірина Констанкевич зауважила на важливості вивчення досвіду вироблення політики забезпечення якості юридичної освіти для України та підтримання тісних інституційних зв’язків між академічною спільнотою й юристами-практиками в Україні.

«Такі візити дозволяють встановити міжінституційні та професійні зв’язки зі своїми американськими колегами з метою подальшого професійного спілкування і безперервного обміну досвідом», – зазначила нардеп.

Навчальний візит до США відбувся за підтримки Програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

(При підготовці використано інформацію з сайту Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Вересня 2017 20:24
Я також хочу у США поїхати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus