USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нардепка з Волині пропонує фінансово підтримувати багатодітні сім'ї та регіони з найкращою демографічною динамікою

31 Січня 2022 15:56
У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Постанови «Про встановлення Дня багатодітної сім’ї». Наступним кроком народні депутати чекають від Кабінету Міністрів України та Міністерства соціальної політики України ухвалення рішень щодо організаційної та фінансової підтримки багатодітних сімей і регіонів, що мають найкращу демографічну динаміку.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді України заявила ініціаторка проєкту постанови, народна депутатка України від партії «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич, пише УНІАН.

День багатодітної сім‘ї пропонується відзначати щорічно у першу суботу червня.

Нардепка констатувала, що на сьогодні в Україні проживають 370 тисяч багатодітних родин, у яких виховуються понад 1,3 млн дітей. Водночас державна допомога на виховання кожної 3-ї і наступної дитини віком до 6 років становить лише 1700 грн на місяць.

«Ми з вами усвідомлюємо, що це недостатні кошти задля того, щоб якісно прогодувати, одягнути, підтримати дитину. І друге питання – а чому фінансова допомога здійснюється лише до 6-річного віку? А що, семирічна або восьмирічна чи десятирічна дитина не має права на підтримку від держави? Адже ці діти також виховуються в цій багатодітній родині! Тому, констатуючи оці соціальні прорахунки, ми вважаємо, що держава має звернути увагу на багатодітні родини і в цих ключових моментах їх підтримати», – сказала Ірина Констанкевич.

Вона зазначила також, що підтримка багатодітних сімей має стати пріоритетом для державної сімейної політики. Низка областей із року в рік демонструє збільшення багатодітних родин. Зокрема, лідерами за демографічною ситуацією є Рівненська, Волинська, Закарпатська, Львівська, Одеська області. Констанкевич зазначила, що в межах децентралізації частину преференцій центральної влади на підтримку багатодітних сімей передано на місцевий рівень. Саме тому другим важливим питанням є збільшення розміру державних субвенцій на розвиток тих регіонів, у яких мешкає найбільше багатодітних сімей.

«Уряд і Міністерство соцполітики повинні в першу чергу відзначити на організаційному, фінансовому рівні підтримку саме тим областям, де демографічна ситуація найкраща. Тому постанова «Про встановлення Дня багатодітної сім’ї» є актуальною. Вона містить інформаційний привід для розмови, але водночас і передбачає низку організаційно-фінансових заходів, які ми чекаємо від Мінсоцполітики та уряду, які неодноразово декларували свою лояльність до сімейних цінностей», – зазначила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 31 Січня 2022 21:43
що цигану допомога то українцю податки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus