USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардепи від ОПЗЖ вигадали «пристрій» для кнопкодавства

19 Грудня 2019 10:23
Народні депутати, котрі кнопкодавлять за відсутніх колег, часто вдаються до хитрощів, аби приховати порушення процедури голосування від фотографів та відеооператорів у ложі преси.

Нардепи від «Опозиційної платформи – За життя» Сергій Ларін і Віктор Чорний сконструювали цілий механізм, що дозволяє кнопкодавити, не натискаючи на кнопку іншого депутата пальцем. Про це повідомляє рух «Чесно» й публікує низку відео.

«На пленарному засіданні Верховної Ради 18 грудня Сергій Ларін застосував такий собі «кнопконатискач», змайстрований з трьох товстих книг та чогось схожого чи то на стоси паперу, чи то на папки.

Для того, щоб натискання на кнопку за допомогою цього «винаходу» було непомітним, Ларін прилаштував над пультом для голосування листівки з написом російською мовою «Мы за мир», – йдеться у повідомленні.

Так, під час голосування щодо поправки № 76 до законопроекту про скасування депутатської недоторканності № 2237 Ларін, сидячи на місці свого колеги по фракції Віктора Чорного, однією рукою натиснув на кнопку перед собою, а іншою привів у дію чудернацький «пристрій». Як наслідок, на місцях Ларіна та Чорного спрацювали кнопки «за».

Під час голосування за іншу поправку до того самого законопроєкту Ларін правою рукою натиснув на кнопку на пульті Чорного, а «механізм», судячи з усього, підштовхнув ногою і отримав два голоси «за». Згодом «ноу-хау» Ларіна використав Чорний, котрий кнопкодавив за відсутнього колегу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus