USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нарізали деревини на понад 200 тисяч: на Волині викрили лісокрадів

15 Березня 2023 21:14
Минулого тижня групи оперативного реагування Волині та Рівненщини виявили 15 фактів незаконної заготівлі та перевезення деревини. Сума збитків лише за трьома фактами самовільних рубок – майже 230 тис. грн.

Про це інформує Поліський лісовий офіс.

Зокрема працівники групи оперативного реагування філії «Колківське лісове господарство» затримали жителів села Гораймівка Луцького району, які своїми діями завдали збитків на 167, 5 тис. грн. Чоловіків відзняли на відео «за роботою» з допомогою бодікамер, таким чином зібравши необхідну доказову базу.

Шестеро осіб здійснили незаконну заготівлю у Рудниківському лісництві. Лісопорушники чинили опір, поводилися неадекватно та перешкоджали роботі працівників лісової охорони. На місці працювала поліція. За фактом тривають слідчі дії.

Працівники групи оперативного реагування філії «Камінь-Каширське лісове господарство» під час патрулювання виявили незаконну рубку в Обзирському лісництві. У результаті оперативних дій встановили і місцезнаходження деревини – поблизу села Боровне Камінь-Каширського району. Деревину вилучили. Про факт повідомили працівників поліції.

Сума збитків у цьому випадку - 29,5 тис. грн. Порушено кримінальне провадження за ст. 246, ч.1. Працівники поліції встановлюють причетність трьох жителів села Боровне.

Ще один випадок на Камінь-Каширщині виявили працівники лісової охорони Тоболівського лісництва. Спочатку побачили місцерубки, згодом знайшли і деревину – на приватній пилорамі в селі Тоболи. На місці працювала поліція.

Під час вилучення деревини на пилораму прийшли двоє чоловіків, які поводилися неадекватно. Встановлюють їхню причетність до скоєння лісопорушення. Сума збитків у цьому випадку – 26,5 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ковельчанин Показати IP 15 Березня 2023 23:11
Корней,скоро твоя черга
Василь Показати IP 16 Березня 2023 07:41
Блін все ми спасли лісове господарство України ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus