USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині лісівники спіймали кількох викрадачів ялинок

22 Грудня 2023 07:47
Працівники груп оперативного реагування філій ДП «Ліси України» організовують виїзди спільно з поліцією, охороною нацпарків та міжрегіонального управління для патрулювання лісовими масивами. За останній тиждень було зафіксовано десятки лісопорушень.

Про це інформує Поліський лісовий офіс.

Група оперативного реагування філії «Колківське лісове господарство» затримала порушника (місцевого жителя), який самовільною рубкою у Розничівському лісництві завдав збитків на понад 17 тис. грн.

Особливий контроль у цей період – за заготівлею хвойних святкових деревець.

Загалом працівники лісової охорони та груп оперативного реагування склали 63 протоколи про незаконну заготівлю новорічних дерев.

Читати ще: Щоденні рейди та фотопастки: на Волині лісівники борються з лісорубами-крадіями

Зокрема працівники філії «Камінь-Каширське лісове господарство» в поліцію спрямували матеріали, за якими відкрили кримінальну справу.

Під час обстеження місця незаконної рубки новорічних ялинок було виявлено схований автомобільний причіп, у якому було завантажено 34 дерева.

Транспорт вилучено. Сума збитків у цій справі загалом становить 37,1 тис. грн.

Також на Камінь-Каширщині під час спільного патрулювання з поліцейським офіцером громади Сошичненської ТГ на виїзді з лісового масиву поблизу села Нуйно було помічено підозрілий автомобіль. Побачивши лісову охорону та поліцію, водій втік, залишивши машину.

Всередині авто було виявлено 15 зрубаних ялинок. Автомобіль доставлено на штрафмайданчик. За фактом тривають перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Грудня 2023 08:45
те, що зрубано 100 ялинок, ліс витримає (їх все-одно приберуть в процесі освітлення/прочистки), а ті вагони/фури, якими самі лісівники вивозять деревину, вже не стягне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus